Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...
 

Merhaba arkadaşlar, benim kategorim yemek değil ama bugün sizlerle kolay ve ekonomik olan bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Ne de olsa bayanız, asıl yerimiz mutfak ve bu ramazan ayında böyle pratik tarifler bekler insanlar, değil mi? Tatlı çok bilinen "Gül" tatlısı, şeklinden dolayı o isimle anılıyor. Hazır şimdi güller gündemde iken, araya sıkıştırıvereyim dedim. Diğer tariflerde süt, yoğurt, yumurta veya irmik de katılıyor. Bu tarifte onlar yok. Benim spezialim-:)) deneyin beğeneceksiniz!

Malzemeler;
Bir ölçü (fincan, bardak, kase farketmez) eritilmiş margarin, bir ölçü sıvı yağ (mısırözü), bir ölçü su, kabartma tozu ve un. Vanilya arzuya göre katılabilir. Dövülmemiş ceviz içi.

Şerbeti için;
3 bardak şeker, 3, 5 bardak su, yarım limon suyu. Hamura başlarken şerbeti 15-20 dakika kaynatırsanız, soğuma süresini ayarlamış olursunuz.

Yukarıdaki malzemeleri karıştırın, normal kıvamda hamur hazırlayın, sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Avucunuzun içi kadar yassılaştırın. Karşılıklı bıçakla + şeklinde çentikler atın. Ortasına ceviz koyun ve kenarlarını birleştirip gül şekli verin. Yuvarlağın en dış kenarlarını iyice inceltirseniz gül yaprağı gibi görünür. O sizin elinizin sanata ne kadar yatkın olduğuna bağlı.

Eğer şekil vermekte zorlanırsanız başka bir yolu daha var, plastik makarna süzgeçinin üzerinde hamura parmağınızla bastırıp, içine cevizi koyun ve poğaça şeklini verin. O zaman görünüşü kalburbastı gibi oluyor. Onu da yapamazsanız ceviz büyüklüğünde yuvarlayın, ortasına bir tane bütün badem ya da fındığı yerleştirin. İşte bu kadar.

Sonra yağlanmış tepsiye yerleştirip 200 derece ısıda pişirin. Ortalama 25-30 dakika yeter. Üzerine yumurta sürülmediği için, görünüşü mat oluyor. Şerbeti dökülünce rengi koyulaşır. Çok pişince kıtır kıtır olur. Zevkinize göre ayarlayın. Şerbeti önceden hazırlayın ki, çıkarıp biraz bekledikten sonra üzerine dökersiniz.


Olmazsa bir daha denersiniz üzülmeyin, çok masraflı değil!

Afiyet olsun!

Resim alıntıdır: www.teatime-blog.com

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..