Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Tatlıses'e kurşun sıkan biraz bizleriz..

Tatlıses'e kurşun sıkan biraz bizleriz..
 

Ayağına kundurasını giyerek Urfa'dan İstanbul'a gelişiyle Fenomenliğe adım atmış oldu İbrahim Tatlıses.. 1978-1983 yılları arasında Anadolu'nun ezgilerini yorumladığı dönemlerinde fanatik hayranlarından biriydim.. Türkü söylemek yakışıyordu ona. 

Kerpiç kerpiç üstüne'yi, Urfa bir yana'yı, hele hele Ayağında kundura'yı söylerken yürekleri dağlıyordu.. Yorumladığı her türkülerde yaşanmışlıklar vardı. Gurbet vardı, Aşk vardı, Ayrılıklar vardı. Kısaca Anadolu vardı.. 

Arabesk ve fantezi müzikleri seslendirmeye başladığı dönemden itibaren Tatlıses'i pek dinler olmadım.. 

Ülke'nin Serbest Piyasa Ekonomisi modeline geçiş dönemi ile başlayan değişim süreci Tatlıses'i de değişime zorladı.. Türküler'den Arabesk-Fantezi Müzik kulvarına geçti.. 

Kazandı, hep kazandı Tatlıses.. Değişim sürecine bağlı olarak toplumun ekonomik ve sosyal yaralarına merhem oluyordu adeta fantezi müzik yorumlarıyla.. Sattıça satıyordu kaset ve CD'leri. Milyonlar satıyordu.. Hesaplamadım, hesaplamayı da düşünmedim, zira İbrahim Tatlıses'in yıl ortalaması bazında dakikada bilmem kaç para kazandığı hesabı yapıldığında dudak uçuklatacak kabilindendi.. 

Peki artık toplumun fenomeni haline gelen Tatlıses kazanlarını nreye kanalize edebilirdi? Tabiki yatırımlara dönüştürerek.. 

İlk, doğduğu şehir olan Urfa'yı tanıttı kebap dükkanlarıyla.. Otobüsleriyle hemşehrilerini taşıdı, Oteller açtı, gömlek giydirdi, vesaire, vesaire.. Yetmedi, ülke sınırı dışında sadece adı ve soyadıyla Irak'da yatırımlar yapmaya başladı.. 

Tatlıses, sesi ve yorumuyla Urfa bir yana, yatırımlarıyla sen bir yana dedi ve ister istemez Serbest Piyasa Ekonomisi'nin kendi içinde ürettiği "Mafya" dediğimiz yer altı dünyasıyla çıkmazları oldu.. 

Tatlıses tam bir Türkiye profili. Ülke'nin Serbest Piyasa Ekonomisi öncesine bakınız, bir de sonrasına bakınız.. Ülke'de değişim süreci içinde neler yaşandıysa, Tatlıses de aynı değişim süreçlerini yaşamıştır.. 

Tatlıses'e kurşun sıkan biraz bizler değil miyız? 

İmparator'a bir kez daha geçmiş olsun diliyor ve en kısa zamanda eski sağlığına kavuşup sahnelere dönmesini bekliyoruz.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..