- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tava ciğeri
En kısa zaman dilimi içinde yapılan ve sofralarda göz dolduran et yemeklerinden biri de tava ciğeridir. Folik asit, B 12 vitamini, A vitamini ve protein kaynağı olan ciğeri, taşıdığı besin öğelerini kaybetmesin diye yıkamadan pişirmeliyiz.
Ciğerin yanında üzerine pul biber ve sumak dökülmüş soğan salatası veya salata yapmadan da sadece soğan ile yiyebiliriz çünkü soğan, ciğerin hazmını kolaylaştıracaktır ayrıca kan şekerinin aniden yükselmesini de önleyecektir.
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
4 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz (1,5çay kaşığı)
1 tatlı kaşığı pul biber ve kekik
Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Derin bir kabın içine kuşbaşı doğranmış dana ciğerlerini yıkamadan koyalım ve üzerine önce baharatları sonra unu serperek yavaşça karıştıralım.
Teflon bir tavaya zeytinyağını koyalım ve yağ ısınınca ciğerleri koyalım. Bir müddet pişen ciğerleri alt üst edelim ve ara sıra hafifçe karıştırarak pişirelim.
Ciğeri pişirirken arada bir ocağı biraz kısarak biraz yükselterek ve karıştırarak pişirirseniz ciğer hem yanmaz hem de çabuk pişer. Bir de ciğeri kurutmamış ve yumuşak bir ciğer pişirmiş olursunuz.
Ciğeri servis ederken yanında mutlaka soğan bulundurmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.