Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

Tavşan dağı boykot etmiş, dağın haberi olmamış

Tavşan dağı boykot etmiş, dağın haberi olmamış
 

haber5.com


Ortadoğu’da sivil katliamları ve tek taraflı savaş devam ededursun, Türkiye’nin olaya ilgisi ve yaklaşımı bir takım Yahudileri epey rahatsız etmiş. Öyle ki; internet sitelerinde Türkiye aleyhine propagandalar ve boykot çağrıları yapılıyormuş.

Hadi birilerinin, ilgimizden rahatsız olmasını anlayalım. Son yüz yılı komşularıyla didişmekle geçen bir toplumun, kendilerince sıradan (!) yeni bir savaşa, Ortadoğu’da sözü geçebilecek bir nitelikte, hatırı sayılır bir devletin, bu sadece yazılı veya sözlü de olsa müdahalesi rahatsız olmaya değecek bir neden.

Peki ya boykot çağrıları?

Cimrilikleriyle dünya fıkralarının başrolü konumuna ulaşmış bir toplumun Türkiye’deki turizm anlayışı malumdur zaten. Ölü sezonlarda otellerin personel giderleri ancak karşılanır belki de, kış aylarının havuz başı sefaları için gelirler ülkemize genelde.

İstanbul’un yarısı kadar (7.3 milyon) nüfusla, Türkiye’yi boykot etmek İsrail’in harcı değildir. Öyle ki daha ekonomik turizm seçenekleri bulamayacakları için bu boykota katılanların sayısı da sınırlı kalacaktır. İsrailli turistlerin birçoğu Antalya’dan, Bodrum’dan vazgeçemeyecektir.

Dahası böyle bir blöfle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ortadoğu’da plase yaparak, vurdumduymaz tavırlar sergilemesi ve olaya kayıtsız kalmasının beklenmesi büyükçe bir ütopyadır İsrailliler için.

Hem boykot bizim işimiz İsrail, yaptık mı tam yaparız. Rahat dur…

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..