Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '17

 
Kategori
Hukuk
 

Tebliğ bilgilendirmedir, tebliğin konusu olan şeyi kabul ettiğiniz anlamına gelmez

Tebliğ bilgilendirmedir, tebliğin konusu olan şeyi kabul ettiğiniz anlamına gelmez
 

İnsanlarımız bana imza attırıp evrak falan verirler diye kapıya gelen postacıdan bir şey almaya korkuyorlar.

Şeffaf bir devlette devlet vatandaşlarını postacıyla kapıda imza attırarak bir borç ya da mesuliyet altına sokamaz. Böyle bir durum varsa ilgiliyi çağırır resmi daireye, konuyu açıklar öyle imzalamanızı ister.

Kapkaç devleti mi burası? Okuma yazma bilmeyen var, cahil, yaşlı insanlar, devletten korkan… Valla bana kapıda doğru/ya da haklı bir şeyi bile imzalatsalar devletin dairesini birbirine katarım! Öyle saçma şey mi olur!

Tebliğ sadece yapılan işlemle ilgili bilgidir, size aitse ve resmi makam tarafından tebliğ ediliyorsa alın korkmayım.

Eşiniz çocuğunuz ya da yakınınızın yaptığı bir hatanın evrakını da (devlete borçlu mesela, ya da ceza yemiş) devletten korkmayın yine alın ama belki o evrakı almanızı istemeyen eşiniz ya da yakınınız size kızabilir, niye aldın diye ki kişiyle resmi bağınız varsa almak zorundasınız.

Devletten değil resmi memur kılığına bürünüp size bir şeyler imzalatmaya kalkan kimselerden korkun. Evrakın size ait olup olmadığına bir de memurun kimliğine bakacaksınız.

Devletin tebliğ ettiği evraktan korkmayın, devlet bu şekilde sizi borç altına sokamaz. Yine de evrakta borç ya da sorumluluk varsa zaten borcunuz vardır, olan bir şey konusunda devlet sizi bilgilendiriyordur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..