Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Akhisar

 

Akhisar Belediye Gençlik Spor ligde kalma yolunda onurlu mücadelesine devam ediyor. Yeşil- siyahlılar bu hafta da Beşiktaş karşısında aldıkları 4-1’lik galibiyetle bir destan daha yazdılar.

Beşiktaş içinse sözün bittiği yerdeyiz. Samet Aybaba’nın kadro tercihlerinin yanlış olduğunu haftalardır yazıyorum. Sadece ben değil, aklı başında herkes bunu yazıyor, çiziyor.

Samet Aybaba bu hafta da Hilbert, Escude, Ersan ve Gökhan defans dörtlüsüyle sahaya çıktı. Bu dört futbolcunun üçü sol ayaklı. Escude’nin orijinal yeri stoperin solu, sağı değil. Sivok hala kulübede. Bu tercihleri anlamak mümkün değil.

Orta alanda Necip- Veli ikilisi sahada. Önlerinde de Oğuzhan var. Akhisar tehlikeli takım. Bunu kabul ediyorum. Ama sen de Beşiktaş’sın. Hala şampiyonlar ligi şansın var. Üstelik UEFA için de ensende takımlar var. O zaman kazanmak zorundasın. Sadece Necip’i sahaya sürüp neden daha ofansif bir kişiyi oynatmıyorsun? İlla 4-2-3-1 mi oynamak zorundasın? Bu maçta 4-4-2’yi niye denemiyorsun? Necip ve Veli ile sahaya çıkman neye yaradı? 4 gol yedin.

Fernandes yok. Sakatlığı olduğu söyleniyor. O nedenle bir eleştiri getiremem.

Fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Beşiktaş kötü oynadı. Kötü oynamanın yanında idealsizdi, isteksizdi.

Maça Akhisar golle başladı. Gekas’ın attığı bu golde Beşiktaş defans oyuncuları hızlı değillerdi. Topsuz koşuda bile Akhisarlı futbolculara yetişemediler.

Akhisar rakip defansın arkasına adam kaçırma, Beşiktaş ise rakibi ortadan Oğuzhan’la delmeye çalışıyordu. Fakat bu ortadan delme çabası başarılı olmadı. Siyah- beyazlılar ne zaman kanattan geldiler, işte o zaman Mustafa Pektemek ile golü buldular. Fakat hemen ikinci golü yediler.

Samet Aybaba 31.dakikada Holosko’yu çıkarıp Niang’ı aldı ama oyun sisteminde çok çarpıcı bir değişikliğe gidilmediği için sonuç değişmedi.

Beşiktaş’ın 55.dakikada on kişi kalması siyah- beyazlıları olumsuz etkileyen başka bir faktör oldu. Bu pozisyonda kırmızı kart kararı doğru, penaltı kararı yanlıştı. Çünkü Gökhan Gekas’a faulü ceza sahasının dışında yaptı.

McGergor’un penaltıyı kurtarmasının Beşiktaş’ı motive edeceğini düşündüm fakat öyle olmadı. Elbette Beşiktaş pozisyonlar buldu fakat bunlar cılız ataklardı. Örneğin Olcay kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafa ile gol aradı ama bu kafa şutu resmen kaleciye pas oldu.

Ardından da Akhisar’ın 3.ve 4.golü geldi.

Gökhan’ın kırmızı kartından sonra stopere geçen Necip kanımca sahadaki stoperlerden daha iyi stoperlik yaptı. Hep kademedeydi. Canla başla mücadele etti.

Beşiktaş, Akhisar karşısında maçı kaybetmesinden başka Gökhan kırmızı kart, Ersan ve Necip de sarı kart cezalısı durumuna düştüler. Ancak Necip’in gördüğü sarı kartın hatalı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Beşiktaş’ta işler iyi gitmiyor. Takım oynayamıyor. Sahada futbol yok, taktik yok, hiçbir şey yok. Diziliş yanlış. Takım savunması hak getire.

Beşiktaşlı futbolcuların oynadığı bu ruhsuz futbol FEDA ile açıklanamaz. Taraftar FEDA anlamında elinden gelen her şeyi yaptı. Ama bu futbol bardağı taşırdı.

Akhisar Belediye Gençlik Spor haklı bir galibiyet aldı. Mükemmel bir mücadele verdiler. Maç sonunda da Beşiktaş taraftarları yeşil- siyahlı futbolcuları çağırıp alkışladılar. Böylece de centilmenlik ve taraftarlık dersi verdiler. Çünkü Beşiktaş taraftarı kendisini mağlup da etse hak edeni, emek vereni, mücadele edeni alkışlar.

Bu maç Beşiktaş’ın önümüzdeki sezonki yapılanmasında Samet Aybaba’nın olmaması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..