Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Galatasaray

Tebrikler Galatasaray
 

 

Tebrikler Galatasaray. Can-ı gönülden tebrikler. Ve de teşekkürler. Türk halkına bu gururu yaşattığın için teşekkürler.

İki farklı devre izledik. Maç çok hızlı başladı. Real Madrid de oyunu geride kabullenmedi. Bu nedenle heyecanlı bir başlangıç oldu. Fakat Ronaldo’nun golü zaten az olan tur ümitlerini iyice söndürdü.

Golün ardından Real Madrid artık daha geride ve daha rahat oynamaya başladı. Galatasaray ise rakip sahada istediklerini gerçekleştiremedi.

İkinci yarı ise tamamen farklı bir maç oldu. Fatih Terim ikinci yarıya Hamit yerine Amrabat’la başladı. Sarı- kırmızılılar bu devre oyunu tamamen rakip sahaya yıktılar.

Eboue’nin muhteşem füzesi skoru eşitledi. Oyuna sonradan dahil olan Sabri’nin pasında ilk golün pasını veren Sneijder güzel bir vuruşla Cim Bom’u öne geçirdi. Bir süre sonra Drogba fantastik bir golle skoru 3-1’e taşıdı.

Henüz daha dakika 71’di ve çimlere gömülen tur ümitleri yeniden yeşerdi. Fakat Real Madrid tecrübesini gösterdi ve topa yeniden daha çok sahip olarak Galatasaray’ın pozisyona girmesini engelledi.

90.dakikada Ronaldo ile gelen ikinci Real Madrid golü maçın skorunu belirledi.

Galatasaray’ın ikinci yarıda orta sahadaki anlayış değişikliği sonucu da doğrudan etkiledi.

Galatasaray tüm dünyaya bir ders verdi. Eleneceksen böyle elen. Bu bir teselli değil. Mourinho da maç sonunda bunu söyledi ve Galatasaray soyunma odasına gidip sarı- kırmızılı futbolcuları tebrik etti.

Galatasaray belki elendi ama önümüzdeki yıllar için şimdiden umut verdi. İlk maçta daha farklı bir taktik uygulanabilir miydi ya da ilk maçtaki penaltı verilseydi gibi tartışmalar olacaktır. Fakat artık bunlar geçmişte kaldı. Galatasaray ve Türk futbolu çıtayı daha da yükseklere çıkarmaya çalışacaktır.

Bu maçı dünyanın pek ülkesinde canlı yayınladılar. Dünya Galatasaray’ı izledi. Sarı- kırmızılıların gururlu direnişini, onurlu mücadelesini izledi.

Bize bu gururu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Tebrikler Galatasaray.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..