Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Tehlikenin farkında mısınız?

Tehlikenin farkında mısınız?
 

Hamburg karsisindaki Galatasarayli futbolcular ellerinden gelenin fazlasini yapmaya calistilar. Nasil mi? Ilk olarak Hakan Balta'nin fazla tecrubesi olmadigi bir bolge olan stoper mevkiinde oynamasini ornek gosterebiliriz. Ikinci ornek ise takimin 10 kisi kaldiktan sonra Kewell'in stoper bolgesinde oynamasi. Ucuncu olarak ise, Galatasaray'li oyuncularin mac bitene kadar gosterdigi dayanisma ve mucadelenin takim 10 kisi kalmasina ragmen hic azalmamasi. 10 kisi kalmis, defansi nerdeyse olmayan bir takimdan da 6-7 kisi hucum yapmasini bekliyemezsiniz. Galatasaray mac boyunca bulundugu sartlari da goz onunde bulundurursak, oynayabilecegi en iyi oyunu oynadi. Sadece Emre'ye gordugu ucuz kirmizi karti yakistiramadim. Bu macta Bulent Korkmaz'a tek elestirim, Nonda'ya gereginden cok daha uzun sure tahammul etmesi. Ikinci yarinin basina Umit Karan'la cikabilirdi. Lincoln de kendinde Galatasaray teknik direktorune mactan cikarildigi icin bu cikisi yapicak gucu bulmamali. Bu macta biraz istekli olarak gorunmesine ragmen cok iyi bir oyun ortaya koymadi.

Galatasaray Hamburg karsinda cok goz alici bir futbol ortaya koymadi ama mucadele etti, gol atmak icin karsi kaleye gitmeye korkmadi ve oyuncular terlerinin son damlasina kadar savasti. Galatasaray'li futbolcularda ki azim bana Fatih Terim donemindeki takimi hatirlatti, hani hic durmadan mucadele eden, karsida ki takim kim olursa olsun, sartlar ne kadar zor olursa olsun, daima kazanmak icin mucadele eden bir takim. Umarim bu oyunun bu sene Avrupada'ki maclarda gosterilen istekten cok, Bulent Korkmaz'la bir alakasi vardir. Fatih Terim'in ilk donemindeki Galatasaray takimi, Avrupa maci, lig maci dinlemeden her maca ayni hirs ve istekle cikiyordu. Aklimizda ki tek soru isareti ise Galatasaray'li oyuncularin bu performanslarini ligde de devam ettirip ettiremeyecekleri.

Tehlikenin Farkinda misiniz?

Simdi diyeceksiniz ki ne tehlikesi? Eger Galatasaray Avrupada ki performansini Turkiye'de devam ettiremez ve bir turlu en azindan Sampiyonlar ligine gidecek kadar mucadele etmez ise, Bulent Korkmaz'in takimi Uefa'da final oynarsa, ancak bu basarisizligin ustunu ortebilir. Bulent Korkmaz, takim Avrupada ki maclara nasil motive oluyorsa ligde ki maclara da ayni seviye de motive etmeli. Bu durumu futbolcular da iyi dusunmeli, cunku Galatasaray gelecek sene sampiyonlar ligine gidemezse, onlar da kendilerini Avrupa'ya daha fazla tanitacak ortami bulamazlar. Tabii ki kulup finansal olarak da bu durumdan cok etkilenir. Trabzon macinda umarim Galatasaray'li futbolcular Turkiye'de de sampiyon olmak icin ellerinden geleni yaptiklarini gosterirler.

 
Toplam blog
: 5
: 720
Kayıt tarihi
: 10.03.09
 
 

Merhaba ben Cihan Erbey. Amerika' nın Minnesota eyaletinde turizm ve otelcilik üzerine üniversite eğ..