Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

13 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Tek bir "kabadayı" ile bu işler olmuyor!

Tek bir "kabadayı" ile bu işler olmuyor!
 

Asagilarda oturan TC Buyukelcisi.


Gerektiginde yedi duvele kafa tutabilecek, prezidentlere "one minute" diyebilecek tek bir "kabadayı" ile bu işler olmuyor! Goruluyor ki; 'daha cok kabadayiya ihtiyac duyulmaktadir!...' Oguz Celikkol'un yerine Tayyib Erdogan kalibresinde biri olsaydi: Sehbada Turk bayragi olmayinca oturmaz, elinin tersi ile Israil bayragini ittirir; "One minute!..." derdi. "One minute! Bu sartlarda sizinle gorusemem!..."

Degil mi?

Evet diyorsaniz, belki 'nasil?' a da cevap verirsiniz. Nereden bulacagiz bu kabadayilari? Nerelerden bulup, memleketimizi temsil etsinler diye yad ellere gonderecegiz?

Sayin Erdogan'in kendi etfafinda kendisine benzeyen kabadayilara tahammulu var mi? Etrafinda kabadayilar yoksa, bulup getirsek onlarla nasil gecinirdi?

Veya;

Etrafina kafa ata ata burokrasinin en ust basamaklarina gelmis; kac tane burokratimiz, askerimiz, polisimiz, disisleri mensubumuz, yargicimiz, universite dekanimiz... var? Varsa, bunlari ne kadar -biz- icimize sindiririz?

***

1990 yiliydi. Amerikali komutanimin toplantisina bende katildim. Ilk defa. Elimde not defterim. Postallarim gicir gicir. Uniformam utulu... Sekreteri sordu: "Kahvenizi nasil icersiniz?" Yahu, ben, komutanin yaninda, O'nun sekreterine, kahvemi nasil icecegimi soyler miyim?

- "Hayir... icmem."

Brifing sonrasi komutan sirayla hepimizin dusunceleri sordu. Herkes birseyler soyledi. Sira bana geldi. Hiriltili ve saygida kusur etmeyen bir ses tonuyla; (ayak topuklarim otururken de bitisik)

- "Arkadaslara katiliyorum..." dedim.

Brifing sonrasi, Amerikali komutan, bilikte calistigim Amerikali sivil memura; "gelmesin bu adam bir daha benim brifinglerime..." demis.

Asker bile olsan; gelismis ulke insanlari, etraflarinda suskun puskun, silik, ezik, dusuncelerini acikca soyleyemiyen, gerektiginde insanca tepkilerini gosteremeyen insanlar istemiyorlar!

***

Iyi de; dove dove buyuttugun, konusturmadigin, asagiladigin, sana devamli yag cekmeleri icin canak tuttugun, niteliklerine gore degil senin gerekcelerinle yukseltigin, yetki verdigin bu adamlar 'sensiz olunca' ne yapacaklar?

Kabadayi taklidi bile yapamaz, suklum puklum otururlar.

Tek bir "kabadayı" ile bu işler olmuyor!

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..