Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '18

 
Kategori
Psikoloji
 

Tek Olduğunda Korkma, Sıfır Olduğunda Kork

Tek Olduğunda Korkma, Sıfır Olduğunda Kork
 

Bana, uzun zamandır özgüven temalı birçok soru geliyor.

Dr. Russ Harris'in dediği gibi, buna ister özgüven eksikliği, ister başarısızlık korkusu, ister performans anksiyetesi ya da kişisel şüphe diyebiliriz, adı ne olursa olsun, sonuçları hayatımızdaki pek çok şeye mal oluyor. 

Ben bu konuya şu açıdan yaklaşıyorum; bir insan kendine güvenmek istiyorsa önce kendini tanımalı! Birine güvenmek için önce onu tanımalısınız, öyle değil mi? Aynı kural kendiniz için de geçerli.

Değerlerinizi, isteklerinizi, beklentilerinizi, ifade etmek için önce kendinizi tanımalısınız. Bu aşamaları tamamladıktan sonra hayatınızın merkez eylemi şu olmalı: OKUMAK, OKUMAK ve OKUMAK!

Konunuza, alanınıza ilişkin ne varsa her şeyi okumanız gerektiğine, bilgi edinmek için sürekli bir açlık hissetmeniz gerektiğine inanıyorum.

Değerlerinizi savunduğunuz noktada, başarılarınız gelmeye başlar, işte tam bu sırada sizi sevenler ve sizi baltalayanlar olmak üzere iki grup insanla karşılaşırsınız, o aşamada kendinizi tebrik etmeniz gerekir çünkü artık sıfır değilsinizdir ve tek kalsanız bile önemi yoktur.

Örnekleme yapmam gerekirse; başarının parçası olmak için, önemli olan uçaktan atlamaktır, atladıktan sonra mutlaka bir yerde paraşüt açılır.

Şuna dikkat etmek gerekir: sıfır artı sıfır artı sıfır artı sıfır ve sonsuz sıfırları topladığınızda yine sonuç sıfır olur. Dolayısıyla bazen yalnızlık, kendinize yapacağınız iyilik olur, sizi aşağıya çeken insanlar veya her neyse oradan ayrışıp kendinizi doldurmaya başladığınızda hem kendinizi hem de bulunduğunuz çevreyi ileriye taşırsınız.

Psikolog/Yazar Seray Küçük

Online Psikolojik Danışmanlık: 05522682410

https://www.instagram.com/seraykucukkk/

https://psikologseraykucuk.weebly.com/

 
Toplam blog
: 37
: 62
Kayıt tarihi
: 25.10.18
 
 

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Üniversite 3. sınıfta psikolojinin en temel konusu..