Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Tekerlemeler ve ayçiçeği yağı

Tekerlemeler ve ayçiçeği yağı
 

Sepet sepet yumurta, sakın beni unutma, unutursan küserim, gözlerinden öperim.

Beni yıkamayan beni güçlendirir, seni yıkamayan seni güçlendirir, CHP yi yıkamayan CHP yi güçlendirir, AKP yi yıkamayan AKP yi güçlendirir.

Statik gerçekleri halkın aydınlığıyla, karanlığıyla, geriliğiyle, ilericiliğiyle, dindarlığıyla vb izah edebilirsiniz. Ama çok kısa zamanda meydana gelen çok büyük oy farklarını izah edebilmek için olası başka sebepler üzerinde de durmak daha bilimsel bir yaklaşım olmaz mı?

Senelerce masal dinledik, senelerce aynı teraneyi dinledik. Efendim ayçiçeği yağı dağıtıyorlarmış, çuval çuval kömür dağıtıyorlarmış da cahil halk bu rüşvete kanıp oyunu ona göre veriyormuş. Pekiyi, aziz ve aydın kardeşim, gel seninle iki tane tarih ve bu iki tarihteki iki tane rakama bakalım. Birinci tarih 7 Haziran 2015, rakam 40,9. İkinci tarih 1 Kasım2015, rakam 49,48. Bu kadar kısa zamanda rakamdaki bu kadar büyük artışı ayçiçek yağıyla ve kömürle izah edebilir misin. Sen aydınsın bu işlerden anlarsın!

Pekiyi, şu anda durum nedir. Tarih 27 Mart 2016 yani son tarihten beri 5 ay gibi çok kısa bir zaman geçmiş. Anketlere bakalım. Yok, yok, senin istediğin, senin seçtiğin anketlere bakalım. Rakam değişmiş mi, değişmemiş mi?. Diyelim ki değişmiş ve 49,48  iki, üç puan hatta 3-4 puan daha artmış olsun,(hani yani bugünlerde bir seçim olsa diyorum). Hem de neye rağmen, her gün gelen şehit haberlerine, her gün patlayan bombalara, çok çirkin münferit olayların allanıp, pullanıp, genelleştirilip belli bir kesime mal edilmesine ve bu gibi bence iyice  çirkinleşen propaganda teknik ve taktiklerine rağmen. Şimdi soruyorum size bu kadar kısa zamanda, bu kadar menfi propagandaya rağmen, rakam hala bu kadar süratle yükselmeye devam ediyorsa, bunu yalnız cehaletle, gericilikle, dindarlıkla izah edebilir misiniz. Edebiliyorsanız, etmeye devam edin. Benden söylemesi, rakam yükselmeye devam eder. Rakam 60 -65 lere ulaştığında belki düşük seviyeli propagandaların halkın oyunu pek etkilemediğinin hatta aksi yönde etkilediğinin farkına varırsınız.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..