Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Tekir balığı buğulaması

1 kilogram olan tekir balığınızı pullarından ve kanından ılık su altında iyice temizleyiniz. Ardından suyundan süzmek için 10 dakika süzgeçte bekletiniz. Süzülmüş olan tekirleri 2 çay bardağı zeytin yağının içinde 5 dakika bekletiniz. Ardından 3 fincan zeytin yağını tepsinizin her tarafına iyice yayınız ve balıkları teker teker tepsiye diziniz. Üzerlerinede 3 fincan içme suyunu ilave ediniz. Ardından 2 adet dilimlenmiş limonu ve 2 demet doğranmış maydanozları ve bir tutam tuzu da ilave ediniz. Son olarak kapağı kapatarak 180 derecede 10 dakika pişiriniz. Ilık hale gelince servis yapınız. Her zaman olduğu gibi taze ekmek ve ardındanda beyaz fıstıklı helvayı tercih edilebilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..