Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tekir Tava

Tekir Tava
 

Merhaba,

Omega 3 yağ asitleri  bakımından çok zengin olan tekir balığı aynı zamanda çok da lezzetlidir.

Spor yapanlar ve formda kalmak isteyenler için mineral ve vitamin deposu olan bu balık  öncelikle tercih edilen bir türdür.

Kendisi her daim al yanak ve kızarık görüntülü  olsa da, pişirme yöntemlerinden ona en çok tavada kızartmak yakışıyor.:)

MALZEMELER:
1 kg. Tekir balığı
1 bardak  un
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI:
Ayıklanmış ve pullarından arınmış tekirler  yıkandıktan sonra süzgece konur. İyice süzüldükten sonra havlu kağıt üzerinde kurulanır. Daha sonra ısınmış tavaya yağ konur ve iyice ısınması beklenir.

Ayrı bir yerde de un ile tuz karışımı hazırlanır. Kurulanmış balıklar una bulanıp kızgın yağa atılır. Her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirilir. Galeta unu da kullanabilirsiniz.

Soğan, limon ve yeşillik ile servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

İnstagram adresim:http://www.instagram.com/gurmedengecme