Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tembellik Suç Değil

Her çalışmayan tembel değildir çalışmasa bile yaptığı bir şey vardır çünkü sıkılır, belki yaptığı iş (faydalı bir şey) değildir. Çalışkan insan yoktur, çalışanlar bile çalışmayı sevmez. Hoşumuza giden şeyi yapmak çalışma değildir. Çalışmanın nedeni mecburiyet, biraz onur alışkanlık ve para kazanıp istediğimiz şeyleri almak, vakit geçirip sıkılmamak.
 
Tembellik olumsuz algılanır tembel insanlar sevilmez. Doğru çünkü tembel üretmez ihtiyaçlarımızı nasıl sağlayacağız. Ancak bu konuda ciddi yanlışlar var. Bir kere herkesin sevdiği istediği şeyler var bunlarla uğraşmak ister. Meraksız ve ilgisiz kimseler hastadır tedavi edilmeleri lazım. Bunun dışında kişi bir şeylerle ilgileniyor uğraşıyorsa tembel diyemeyiz, illa sizin yük taşımak, bedenen ağır işlerde çalışmak gibi  abuk sabuk işlerinizde mi çalışması gerekiyor ağzında düdük düüt düüt mesela.
 
Kişi bir şey yapıyorsa çalışıyor demektir, herkesin yaptığı uğraştığı şeylere ihtiyacımız var. Serseri serseri dolaşıyor dediğin kimse gezdiği yerlerle ilgili bir turizm rehberi oluşturmuş ki senin 40 yıllık çalışmandan daha değerli. İsterse oyun oynasın ortaya somut ya da soyut bir şey konuyorsa kişi çalışıyor demektir
 
Bazı kimselerin genetik yapısı çalışmaya meyilli değildir, ölüsü gider işe ya da çalışmaz. Âmâ bir şeylere ilgileri vardır yönlendirilirse bir şeylerle uğraşırlar. Bunlarınki de çalışmadır. Pul koleksiyonu yapıyor, tamam çalışma. Adamın suçu yok ki yapısı böyle, bu kişiler de böyle değerlendirilecek. Boncuk diziyor, sanat.
 
İnsanları tembel diye suçlayanlar hiç onların durumunu düşünmezler. İsteksizlik haktır, hem kendi hayatı bize ne, yardım  isterse yapma.
 
“Çalışmadıkları için fakir oluyorlar çoluğu çocuğu, hallerini durumlarını görünce rahatsız oluyorsun. Ailen akraban oluyor icabında, üstelik asalak oluyorlar. Yani tek zararları kendilerine değil.”
 
Daha azına razı olarak yaşamak isteyenler biraz tembellik edebilirler. Her şeye rağmen tembelliğin karakter testi olması yanlış, hele de kimseye muhtaç olmuyorlar sa. Sen çok çalışırsın bal börek yersin o az çalışır kuru ekmek yer.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..