Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '08

 
Kategori
Antalya
 

Temel İçgüdü' de Sharon Stone iç çamaşırsızlığını rahat göstermiş!

Temel İçgüdü' de Sharon Stone iç çamaşırsızlığını rahat göstermiş!
 

Unutulmaz sahne;-)



"Sharon Stone’un iç çamaşırı giymediği sorgulama sahnesiyle hafızalara kazınan “Temel İçgüdü” filminin yönetmeni Paul Verhoeven, sahnenin çekileceği gün tüm seti boşalttıklarını belirterek, “Sadece ikimiz kaldık. Ve o sahnenin çekiminde ben ne görmek istiyorsam, Sharon Stone onu gösterdi” dedi.

Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali’nin Jüri Başkanı Verhoeven, dün basın mensupları ve sinemaseverlerle buluştu. Hollandalı ünlü yönetmen, “Temel İçgüdü filminin sorgulama sahnesinin Stone’un mu yoksa kendisinin mi fikri olduğuna” ilişkin soruyu yanıtlarken, üç günde çekildiğini belirttiği sahnenin filme nasıl eklendiğini şöyle anlattı:

Arkadaşı ilham verdi

“Sharon ile konuşuyorduk. Ona okul dönemindeki bir anımı anlattım. Okula iççamaşırı giymeden gelen ve bacak bacak üstüne atarak bunu bize fark ettiren bir arkadaşımla ilgiliydi. Sharon bu fikre bayıldı. Ve bu sahneyi filme koymaya karar verdik.“

Sahnenin ABD’de tepki çektiğini ve Stone’un kariyerini tehlikeye attığı korkusuna kapıldığını anlatan Verhoeven, “Sharon Stone bu sahnenin bir skandal olabileceğini daha sonra anladı, pişman olmuş da olabilir. Ama, ben istediğimi aldım” dedi.

Eşcinseller kızdı

Filmde baş kadın karakterin biseksüel ve katil olduğunu öğrenen bazı eş cinsellerin ABD çapında protesto gösterisi yaptığını belirten Verhoeven, “Biseksüel ve katil olan baş kadın karakterin dedektif olarak değiştirilmesini istediler. Bu olmayınca da setimize kadar gelip kabloları kestiler, lambaları kırdılar. Filmi polis eşliğinde çekmek zorunda kaldık. Biseksüel olan baş kahraman gücün simgesiydi. Filmin vizyona girmesinin ardından eş cinseller de düşüncelerini değiştirdi.”(milliyet.com)


Sinema dünyası içinde farklı ve hafızalara yer eden sahnedir: Temel İçgüdü, sorgulama sahnesi.

Yönetmen Paul Verhoeven' in, Joe Eszterhas' ın senaryosundan sinemaya aktardığı 1992 yapımı filmidir. Erotik- gerilim, cinayet-erotik, erotik- polise diye nitelendirilen ses getirmiş bir filmdir. Üzerinden yıllar geçmiş olsa da; hala konuşulan sahneleriyle sinema sayfalarında yerini almıştır.

Hikaye: Sorunlu polis memuru Nick Curran' ın( M. Douglas) bir rock yıldızının cinayet olayını araştırırken; "Temel içgüdüsüne" yanıt verecek bir kadınla Catherine Tramell ( Sharon Stone) ile tanışması üzerine kuruludur. Bu seksi ve gizemli kadın, cinayetin en önde gelen şüphelisidir. Nick Curran, cazibesine kapıldığı kadın sayesinde; mesleğini ve sevgilisi ile olan ilişkisini sorgular, zor günler yaşar. Zaten problemli bir kişiliği olduğu için, bu durum hayatı içinde trajik gel-gitler yaşamasına neden olur.

Catherine Tramell; kışkırtıcı ve aynı oranda soğukkanlı bir kadın. Uçlarda yaşamaktan, başına buyruk ve pervasız hareket etmekten çekinmez. Uslanmaz bir kendine güven abidesi olarak, dikilir karşımızda. Seksapelini sonuna kadar kullanır. Erkekleri hareket ve davranışlarıyla büyülemeyi başarıp; insanı huzursuz eden bir çekim alanı yaratır üzerlerinde.

En seksi film sahnesi seçilen, sorgulama sahnesi; unutulmazlar arasındadır. Polisiye bir film olma özelliği ile, olayın başlarında bu sahne ile ortaya çıkan durum; "İlerleyen dakikalarda neler olabilir acaba?" merak unsurunu yerleştiriyor insanın aklına.

Cinsellik unsurunun ustaca kullanıldığından, kimsenin şüphesi yoktur. Sinema tarihi içinde defalarca tekrarlanan böyle sorgu sahnelerinin, hangisinin akıllarda kaldığı düşündüğümüzde; bir elin parmaklarını geçmeyeceğini biliriz.

Peki bu sahneyi, bu derece unutulmaz kılan nedir? dersek, herkes için farklı bir yön ortaya çıkacaktır mutlaka:

Erkekler arasında, kendine güvenen bir kadının cesurca tavrı.
Seksi bir kadının baştan çıkarıcı, edepsizliği.
Kurduğu cümleler ve kullandığı dil ile, zeka savaşına giren bir kadının kurnazlığı.
"Göründü, görünecek" diyerek tetikte bekleyip, iç çamaşırı giymemiş olduğunu farketmek.
Etrafındaki kaç erkeği, tahrik edecek merakı...

Netice itibari ile: İster uzun, ister kısa bir sahne olsun; ister işe yarar, ister yaramaz olsun ses getirdiği bir gerçek. Unutulmazlığının sebebinin; kıvrak, seksi zeka oyunu olduğu şüphesizdir!

"Temel İçgüdü" nün insanın hayatında nasıl etkili olduğunu, bir kez daha anlıyoruz.
" Vajinan ve bir amacın varsa tehlikesindir" diyen Sharone Stone'u yad ediyorum!

Haber: http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=1002052&Date=12.10.2008&b=Stone%20istedigimi%20gosterdi&ver=99


 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..