Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

13 Mayıs '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ten renkleri yaşlanmada kriter olabilir mi? Açık Tenliler

Ten renkleri yaşlanmada kriter olabilir mi? Açık Tenliler
 

 

Malesef en fazla yaşlanmaya yatkın ciltlerdir. Adı üzerinde pigmentleri cildi korumaya yetecek kadar fazla değildir. Çil oluşumuna, lentigo adı verilen güneş lekelerine, melasmaya, kılcal damarların yüzeye çıkması ve kızarıklık problemine, kuruluk ve dermatitlere en yatkın ciltlerdir. Bu tip ciltlerin çocukluk dönemlerinden itibaren 30+ ürünler kullanması şiddetle önerilmektedir. Çocukluk döneminde güneş yanığı öyküsü olanların habis cilt tümörlerine, malin melanom isimli cilt kanserine yatkınlığı daha fazladır. Ciltlerinin tipine göre temizlik yapabilir, kuru ve hassas ise sütle, karma veya yağlı ise su ve jellerle temizleyebilirler.

20’li yaşlardan itibaren akşamları cildi onaran vitaminli veya retinol içerikli ürünleri dönem dönem kürler halinde kullanabilirler. Gündüzleri güneş koruyucu kullanmayı unutmamalıdırlar.

30'lu yaşlardan itibaren (esmer tenlilerden daha erken) bir cilt hastalıkları uzmanının kontrolüne girebilirler. Artık günümüzde bilinçli her kadının bir dermatologu (bilimsel çerçeveyi korumuş, dermokozmetik ürünleri iyi bilen) kısacası bir akıl hocası olmalıdır.

 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..