Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tendon bağlarını güçlendiren doğal formüller...

Tendon bağlarını güçlendiren doğal formüller...
 

Menüsküs ameliyatından sonra eklem yerlerini güçlendirici doğal yöntemleri araştırmaya başladım. Bu güne kadar değişik doğal yöntemler denedim. Faydasını gördüğüm bu yöntemlerden ikisini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Dizin hareket etmesini sağlayan noktalarında bulunan tendon ve bağlar vücut yapısının kritik yapı taşlarındandır. Kas ve kemikleri birbirine bağlayarak eklem fonksiyonlarının düzgünce çalışmasını sağlarlar.

Tendon için yulaf ezmesi, ananas ve tarçınlı tarif:

Malzemeler; 1 bardak yulaf kepeği, 250 ml su, 1 bardak ananas suyu, 1 bardak portakal suyu, 2 yemek kaşığı bal (40 gram), 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın (7 gram), 2 yemek kaşığı badem kırığı (40 gram)

Hazırlanışı; Her sabah kahvaltıda bir bardak içmelisiniz. Dizdeki tendon ve bağları beslerken aynı zamanda ağrı ve iltihaba karşı da mücadele eder.

Suyu kaynatarak işe başlayın ve ardından kaynayan suya yulaf kepeklerini ekleyin. Yavaşça karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ananas suyu, portakal suyu, bal, tarçın, badem ve yulafı bir blendıra koyun. İçindeki malzemeler iyice parçalanıp birbirine karışana kadar blendırı çalıştırın.

Limon ve ısırgan otlu tarif:

Malzemeler; 80 gram ısırgan otu, 1 limonun suyu, 1 litre su.

Hazırlanışı; Bu ısırgan otlu karışımı haftada üç kere içebilirsiniz. Tek yapmanız gereken gün boyunca içebileceğiniz çayınızı bir litre suyla hazırlamak. Isırgan otu, vücuttaki tendon ve bağları güçlendirmek için harika olan silis, magnezyum, potasyum ve klorofil yönünden çok zengindir.

Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle bir litre suyu kaynatın. Ardından ısırgan otunu ekleyin. Taze veya kurutulmuş olmasının önemi yoktur. Ardından karışımı 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız karışımı cam bir şişeye süzün. Kapağını kapatın ve bir saat öylece bırakın. Bu süre geçtikten sonra oda sıcaklığındaki çayınızdan ilk bardağı içebilirsiniz. Fakat bundan sonra çayınızı tekrar ocağa koyun. Birkaç damla limon ve iki yemek kaşığı bal ekleyin. Çok güçlü bir aroma elde edeceksiniz; ancak eklediğiniz doğal tatlandırıcıyla tadı daha iyi olacak. Bu çayı haftada üç kez içmeyi unutmayın.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..