Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Sınavlar
 

Tercih Nasıl Yapılır: Böyle... (TBY) - 1

Tercih Nasıl Yapılır: Böyle...  (TBY) - 1
 

Gençliğe ilk adım attığımız, büyümenin geçici de olsa sevincini tattığımız, kanımızın deliliğinden ortalığı birbirine kattığımız, “ekmek elden, su gölden” yiyip içip yattığımız, birisi kılımıza dokunsa kaşlarımızı çattığımız, gelecekte bize lazım olacak günleri ziyan ederek battıkça battığımız zamanlardı. Her şey toz pembeydi o demler. Ne geçimden yana sıkıntımız, ne darlıktan kaynaklanan sıkıntımız, ne zorluktan mütevellit çıkıntımız vardı. Hem aylaktık belki, hem çaylak. Amma ve lakin; acizane ve naçizane ve maalesef öğrenciydik.

Ben de öğrenciydim. Ve hepimizin önünde aşılması gereken birçok engel, çözülmesi gereken bir sürü sorun, geçilmesi gereken bilmem kaç aşama vardı. Başımız; taşıdığı soru işaretlerinin ağırlığından hep önde, aklımız; yapılan telkin, tenkit, övgü ve tavsiyelerden dolayı karmakarışık, yüreğimiz; ne olacak endişesi ile kaygının tutsağı, stresin esiri, irademiz; kararını verip tercih yapamadığı için biçare, zaman; düzensizliğin elinde güneşe çıkmış buz gibi eriyip gidiyor, plan; kağıda yazdığımız şekliyle bir türlü uygulamaya geçirilemiyor.

Geçmiş, bugün, yarın üçgeninde hangi köşeyi kapsak, hangi açı ile dursak bilmiyoruz, bilemiyoruz. Her saniye bizi, karşılaşmaktan korktuğumuz sona yaklaştırıyor. Tutunacak dal, sevinecek hal, uzatılacak el, umut verecek dil arıyoruz. Her şeye rağmen devam ediyor hayat. Büyük gün geliyor, 12 yıllık emeğimizin karşılığını 3 saatte alacağımız maraton başlıyor. Hayatımızın en önemli saatlerini yaşadığımız sınavdan çıkıyoruz. Rahatlamanın en zirvesinde şu kelimeler dökülüyor gülücüklerle: "Demek sınav korkulacak bir şey değilmiş. Üzerine gidince nasılda süt dökmüş kedi gibi oldu. Korkunun, kaygının, stresin kaynağı bizde olduğu gibi çözümü de içimizdeymiş." Sonra başka bir kaygı yerleşiyor yüreğinize: "Ama sınav engelini aşmakla da iş bitmiyor.. Tercih dönemi başlıyor ki, tam bir karmaşa."

"İyi bir tercih nasıl yapılır?" sorusu aklınıza takılıyorsa diğer blogları mutlaka okuyunuz...

 
Toplam blog
: 20
: 754
Kayıt tarihi
: 05.07.07
 
 

Bilinç Organizasyon Reklam Pazarlama Özel Eğitim Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti.'de Yönetim Ku..