Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Terim istifa mı etsin?

Terim istifa mı etsin?
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Fatih Terim: Türkiye Milli Takımlar Teknik Direktörü. Başarılı bir teknik adam. Türkiye'ye UEFA Kupası'nı kazandıran, Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takmımızı ilk dörde sokan, Milli Takım sayesinde adımızı dünyaya duyuran, futbol aracılığıyla adımızı tarihe altın harflerle yazdıran adam. En umutsuz anlarda, futbol harici zamanlarda ülkemizin birlik-beraberliğinin zayıfladığı anlarda kazandırdığı zaferlerle tekrar bütünleşebilmemizi sağlayan başarılı bir teknik adam.

Bu kadar başarıya rağmen, bu kadar olumluluğa rağmen çoğu zaman olumsuz yönde eleştirilen bir teknik adam. En iyi zamanlarda bile, en rahat maçlarda ve en rahat pozisyondayken bile maç öncesinde ve maç sonrasında kendi ülkemizin spor yazarları ve yorumcuları tarafından olumsuz yönde eleştirilen ve yine de Avrupa'dan, Dünya'dan övgü alan bir teknik adam. Ermenistan'ı Ermenistan'da 2-0 yenerek, yüzümüz ak, başımız dik olarak dolaşmamıza vesile olan adam.

Futbolun 90 yıllık sorunların çözülmesi için 90 dakikada buzları eriten sıcaklığı, gelin görün ki içindekileri yani futbol adamlarını yakıyor, kavuruyor. 2-0 kazandığımız Ermenistan maçından sonraki 1-1 sonuçlanan Belçika maçı öncesi futbolcuların, Milli Takımın ve Fatih Terim'in son derece kötü biçimde eleştirilmesi garibime gitmedi değil. Eleştirmek en doğal haktır bunu kabul ediyorum. Fakat onun da sınırları, yeri ve zamanı vardır. Maç öncesinde yaşanan gerginlikler maça da yansımıştır.

1-1 sonuçlanan Belçika maçında Belçika Teknik Direktörü Vandereycken ile Fatih Terim arasında yaşanan el kol hareketleri, gerginlikler ve bile bile tahrikler başımızı ağrıtacağa benziyor. Kendisi de sinirlerine hakim olamayan bir mizaca sahip olan Fatih Hoca'nın daha sakin olması gerektiğinde hepimiz hemfikiriz. Peki ortamın gerilmesinde ve Sayın Terim'in sabrının zayıflamış olmasında maç sırasında yaşananların dışında maç öncesi yaşananların ve yaşadıklarının bir payı yok mudur?

Futbol düşünmesi gereken bir teknik adamın maç öncesinde futbolla ilgili demeçler vermesi gerekirken, kendisine yapılan aşmış eleştirilere cevap verme hakkını kullanmaya dolaylı olarak zorlanmış olması doğru mudur?

Fatih Terim, bu yaşananlardan sonra ceza alabilir, Milli Takımımız bundan zarar görebilir. Peki ya Fatih Hoca istifa ederse... Bu kadar başarılı bir teknik adamın bu şekildeki tatsız olaylar sonucu istifa etmesi Milli Takıma gönül verenleri mutlu eder mi? Yoksa mutlu olacaklar top toplayan çocuklara şeker mi dağıtır?

Keşke değer verilenler değerlerini koruyabilse ya da değer verdiklerimizin değerlerini koruyabilsek...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..