Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '22

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Terk Etmenin Pozitif Tarafı

Terk etmeyi, bir insanı terk etmek olarak düşünmeyin. Dışımızdakileri terk etmeye odaklanmak yerine gelin içimzde neleri terk edeceğimize bakalım. Yaşam boyunca işlevini tamamlayan, işlerliğini yitiren ve artık fayda üretmeyen çok hikayenin ve duygunun içinden geçeriz. Terk etmemiz gereken her şey yüzeye çıkar ve kendisini gösterir. Gözlerimizi gerçeği görmeye yönlendirirken kulaklarımızı da duymaya açmalıyız.

 

İlişkilerde de mesajlar kişiye özeldir. İlişkilerinde kendini değersiz hisseden ve bu değersizlikle önce kendini sonra da etrafını yıpratan bir kişi için soru “kendi değerini fark etmek yerine “güvensizlik” yaşayarak kendini tüketmeye devam edecek misin? Kendini mutsuz etmeye devam edecek misin?” olabilir. Bu mesajın derinliği ise “değersizlik konunu halletmelisin!”dir 

Sürekli para sorunu yaşayan bir kişiye de “Parasızlığı terk etmeye hazır mısın?” sorusu sorulmaktadır. Ya da engellerle karşılaşan ve tam ulaştım derken elinden fırsatları kaçıran kişilere de “Fırsatları yakalayamadan hayatını devam ettirmeye kararlı mısın?” sorusu gelebilir.

 

Hatırlayın ki çözüm hiçbir zaman dışarıda değildir. Dışarının çözümü kişi için sadece geçici bir pansuman niteliği taşır, iyileştirmez. Çözümü içinizde arayın ki, her an, her yerde kolayca onunla buluşabilin.  

 

Hayatın yol göstericiliğine inanın. 

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten, 

 

Ebru Demirhan 

www.ebrudemirhan.com 

@ebrudemirhan.ytm 

 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..