Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Terör suçlarına şiddet kriteri getiriliyor...

Terör suçlarına şiddet kriteri getiriliyor...
 

4. Yargı paketine son şekli verilmiş. Düzenleme ile terör suçlarına şiddet kriteri getirilmiş.

Şiddet içermeyen ve şiddeti övüp teşvik etmeyenler "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılanamayacakmış.

Paketle Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin (AİHM) "etkin soruşturma yapılmadan kovuşturmaya yer yok kararı verdiği" dosyaların yeniden açılması zorunlu hale gelecekmiş. İşkence ve kötü muamele suçlarında zaman aşımı kaldırılacakmış. 30 günde bir dosya üzerinden karara bağlanan tutukluluk itirazlarında sanık veya müdafinin de dinlenmesi zorunlu hale getirilecekmiş. Halkı askerlik hizmetinden soğutma suçu yeniden düzenleniyormuş.

Bu paket KCK'lıları ve bazı komutanları hapisten kurtaracakmış. 22 maddelik paket jet hızıyla Meclis'e getirilecek ve en geç Mart ayı içinde yasalaşacakmış.

Türkiye'de adaletten herkes şikayet ediyor. Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Muhalefet, Medya hemen hemen herkes. Son yıllarda adalete güvenin azaldığına dair de kamuoyu araştırmaları yayınlandı. AIHM'de en çok mahkum edilen ülkelerden biri olduk. İnsanlar ve aileleri adalet mekanizması içinde çok  büyük sıkıntılar, acılar çektiler ve çekmeye devam ediyorlar. Suç oluşmadan, yani olay meydana gelmeden, soyut kavramlarla insanlar hapse atıldı. Bu kamuoyunun vicdanını derinden sarstı ve adalete güven zedelendi. İnşallah bundan sonra  daha sağlıklı kararlar alınır ve hak gerçekten yerini bulur. Önemli olan bu çağda, insan hakları perspektifinden olaylara yaklaşmaktır. Somut veriler ile, meydana gelen, görünen somut olaylar üzerinden sağlıklı kararlar vermektir. Bir insan, suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. Sen insana suçsuzluğunu ispat et demek insan haklarına aykırıdır ve bunlar maalesef ülkede yaşanmıştır. Böyle olaylar ülkede sağlıklı bir demokrasiyi getirmez. Sağlıklı, hakkaniyetli, insan onuruna ve özgürlüğüne yaraşır bir demokrasimiz ve adalet sistemimiz olmalıdır. 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..