Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

Terörle mücadele

Terörle mücadele
 

Terörle Mücadeleyi nasıl yapalım?
İşte yine hain saldırı işte yine şehitler; Çocuğu askerde olan anaların, babaların, kardeşlerin, ninelerin, dedelerin, sevgililerin yüreklerine düşen ateşi tahmin bile edemiyorum. Gelen her şehit haberinde canlarından can ömürlerinden ömür giden bu insanlara saygı ve hürmetlerimi sunmaktan, şehit yakınlarına başsağlığı, şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilemekten başka kişisel olarak yapabilecek hiçbirşeyin olmayışının büyük sıkıntısını yaşıyorum.
Asker sivil demeden herkese karşı yapılan bu saldırılar "biryerlerden", "birilerinden" cesaret ve destek almadan yapılamaz. 1919 da yapamadıklarını şimdi yapabileceklerini zanneden zavallılar, PKK yı kullanarak ve arkasına saklanarak ülkemizi parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Onlar ellerinden geleni yapıyorlarda peki biz ne yapıyoruz?
İşte bazı öneriler:

"· Terörle mücadelemizi, tarihimizden edindiğimiz tecrübeyi kullanarak yapacağız. Terörle mücadelede başarılı olmak için şunlar yapılacaktır:

1. Türk İnkılâbının ve onun kazanımlarının korunması için Cumhuriyetçi ve Milliyetçi kuvvetlerin bir araya toplanması gerekmektedir.

2. Milletin büyük çoğunluğunun tam güvenine sahip bir siyasi iktidar, güçlü bir ordu, çağdaş bilim teknoloji ile donanımlı, etkin tek bir elden yönetilen haber alma örgütü, bütün tehdit, tehlike ve engellerin oluşumunu bilen keskin bir adalet(yargı) mekanizması.

Müdafaa-i Hukuk Hareketi bu iki temel şartı gerçekleştirecek, yönlendirecek, harekete geçirecek, gerekirse tehdidi neye mal olursa olsun kaynağında yok edecektir.

Terörle mücadelede şu yöntemler kullanılacaktır:

1. Siyasi ve askeri kararlılık

2. Milis güçlerin ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi

3. Psikolojik harekât.

4. Dış desteğin kesilmesi

5. Teröristin başarı umudunun kesilmesi

6. Güvenlik kuvvetlerinin yasal gücünün arttırılması

7. Terör örgütünün finans ve insan kaynaklarının kesilmesi. Bunun için bölgenin güçlü ekonomik yapıya kavuşturulması, ülkenin geri kalanı ile entegrasyonu ve işsizliğin yok edilmesi. Bu yolla, Terörle beraber yaşayan yöre halkının kalkınması sağlanarak terörün bahaneleri ve kaynakları kurutulacaktır. “

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..