Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Kitap
 

Ters Cephe

Ters Cephe
 

Profil Yayınevinin Genel Yayın Yönetmeni Cem Küçük , Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programının iki yorumcu Ümit Zileli ve Rasim Ozan Kütahyalı ile yaptığı söyleşileri kitaplaştırdı. 

AKP iktidarının ilk günlerinden başlayan toplumsal ayrışmanın en güzel örneklerinden birisidir Ters Cephe programı ve aynı isimle çıkan kitabı. Bir olayın nasıl farklı şekillerde yorumlanabildiğini , bir kişinin ak dediğine bir diğerinin kara diyebildiğini görebiliyoruz. 

Televizyon programını izlerken Rasim Ozan Kütahyalının yüksek tonlu sesi baş ağrısına sebeb olurdu. Kitabı okurken de okuduklarımı Rasim Ozan Kütahyalının sesinden dinliyormuş gibi onun ses tonu ile okuduğumdan şiddetli baş ağrısına tutuldum. 

Rasim Ozan Kütahyalının bugünün güncel olaylarını açıklarken , sanki bir hesaplaşma peşindeymiş gibi Cumhuriyet tarihinden örnekler vererek açıklaması tabiki aynı formatını koruyor. Hala Cumhuriyet tarihinden örnek verdiği olayları o günün, o zamanın sahip olduğu şartlarına , algılarına göre yorumlamaktan kaçıp , bugünün şartlarına göre yorumlamasına inanamıyorum. Kendi kurduğu komplolarını, senaryolarını tamamen gerçekleşmiş olaylar olarak kabul ederek suçlamalarda bulunuyor. 

Ümit Zileli ise AKP hükümetini eleştirirken olayları , gerçekleşme şekilleri ve şartları ile sentezleyerek yorumluyor. Sahip olduğu tecrübeleri ile olaylara kişisel anlam yüklemelerini minumum seviyede tutarak açıklamalarda bulunuyor. 

Bu kitap ülkemizdeki kutuplaşmayı çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..