- Kategori
- TV Programları
Teyzem

Bugün hürriyet gazetesinde bir haber okudum.
Haberde '' bir zamanlar Müjde Ar adlı aktristin oynadığı Teyzem filmi yeniden çekilecekmiş.
Teyzem rolünü de Bizim Yenge dizisindeki bizim yengeyi oynayan Şebnem Bokök oynayacakmış.
Filmin tarihini de yazmış. Asıl konumuz şudur: Bizim zamanımızdaki dizilerle şimdiki dizleri karşılaştırıyorum. Analayış bakımından dağlar kadar fark vardı
Tabi seyrettiğimiz dizilerin hepsinde reyting kaygısı vardır ama insanları oyalamaya, kandırmaya yönelik hiçbir çalışma yoktu.
Şöyle bir geçmişe döndüğümüzde. Yaprak Dökümü, Hanımın Çiftliği, İffet gibi eski filmlerin veya dizilerin insanların karşısına servis edilip tekrar konulması insanları ''salak'' yerine koymaktan ve onları oyalamaktan başka bir şey değildir.
Bu eski dizilerin konulması her zaman olacaktır. İnsanlarımız bunlarla avunulmaktadır. Burada aslında mağdur olanlar. Eskiden seyrettiğimiz güzelim filmlerin veya dizilerin yapımcılarıdır.
Örneğin Süper Babanın Ferhunde Hanımın veya Bizimkiler dizisinin yapımcıları yönetmenlerine yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bu yönetmenlerin bir tanesi de çıkıp dese ''arkadaş biz zamanımızda kaliteli dizler çektik ve onlar gösterildi. Şimdi ise temcit pilavı dizi yapıyorsunuz "dese kim itiraz eder?
Eski yönetmenler tepki göstermeli buna. Çünkü her alanda kötü giden Türkiye bunda da geriye giderse Türkiyede sektör diye kalmaz. Neyimizler övünecez?
Rtüke de iş düşüyor.
Bir zamanların Mahmut Hocası olan Münir Özkula acil şifalar dilerim.