Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

THY ile Avustralya uçuşu 18 saate iniyor

THY ile Avustralya uçuşu 18 saate iniyor
 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Avustralya sivil havacılık otaritelerinin imzaladığı ikili anlaşmayla, eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal döneminde planlanan bir uçuş gerçek oluyor. Aktarmasız, doğrudan 2011’de Sydney’e başlayacak seferlerle Türklerin yanı sıra bölge ülkelerinden gelen yolcular THY uçakları ile Avustralya’ya uçabilecek.

2010’un ilk anlaşması

SHGM yetkilileri, 2009 yılında sivil havacılık alanında 48 ülke ile ikili anlaşma imzalandığını belirterek, “2010’nun ilk anlaşması Avustralya ile imzalandı. İki ülke arasında seferlerin başlaması için anlaşmaların yapılması gerekiyor” dediler. THY’nin seferlere ekim ayından itibaren filoya katılacak Boeing 777-300ER tipi uzun menzilli uçaklarla bu uçuşları yapmayı planlıyor. Sydney’de THY’nin 1987’de açılan ve kesintisiz hizmet veren bilet satış ofisi bulunuyor.

İlk etapta Jakarta üzerinden

Halen THY Avustralya’ya uçmak isteyenlere Singapur ve Bangkok üzerinden Star Alliance havayolu ittifakı üyeleri Singapur ve Thai Havayolları bağlantıları ile Avustralya’ya uçuş imkanı sunuyor. THY Genel Müdürü Temil Kotil, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Avustralya’ya haftada iki uçak dolduracak bilet sattıklarını belirterek doğrudan uçuşlarla bu potansiyelin daha da yükselebileceğine dikkat çekmişti. THY ilk etapta seferleri Jakarta üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor. Yolcu potansiyelinin artmasıyla birlikte duraksız İstanbul-Sydney arasında uçuş gerçekleştirilecek.

10-12 saat kısalacak

Doğrudan uçuşların başlamasıyla yolcular aktarmayla vakit kaybetmeyecek. En hızlı aktarmalar dahil 28-30 saatte İstanbul’dan yapılabilen Sydney uçuşları doğrudan seferlerin başlamasıyla 18 saate inmesi planlanıyor. SHGM’nin Avustralya’da Kanbera şehrinde imzaladığı anlaşma Avustralya’nın ana taşıyıcısı Qantas Havayolları da Türkiye’ye uçabilecek. Bu anlaşma kapsamında THY uzun menzilli uçaklarla veya sadece yakıt ikmali yaparak Uzak Doğu üzerinden Avustralya sefer düzenleyebilecek. THY Sydney’in yanı sıra gelecekte Avustralya’daki bütün noktalara tarifeli sefer gerçekleştirebilecek.

 
Toplam blog
: 23
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.02.10
 
 

Değerli Milliyet Blog Üyeleri, Havacılıkta hergün yeni birşeyler öğrenildiğini iyi bilen biri..