Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Haber
 

Time dergisinde Atatürk ilk sırada

Time dergisinde Atatürk ilk sırada
 

Dünyanın en saygın dergisi olarak bilinen "Time", "90 kapak hikâyesi ile modern tarih hakkında bilmeniz gereken her şey" başlığıyla derginin 90'ıncı yaşında ( bazılarına kapak olsun diye)seçtiği 90 kapak arasında Mustafa Kemal Atatürk'ü ilk sıraya koydu.*

"Daha sonra Atatürk ismini alan Subay Mustafa Kemal Paşa, Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu babası olarak ortaya çıktı" ifadesini kullanan Amerikan dergisi, 24 Mart 1923 tarihli baskısından da şu alıntıya verdi: 

Dergi, "Büyük komutan ve lider" olarak nitelediği Atatürk için, "O, bugün Türkiye'yi özgürlüğüne kavuşturan insan. Yabancı güçlerin boyunduruğundaki halkını bu bataktan kurtardı. Onların özündeki niteliklerini fark etmelerini sağladı bağımsızlık düşüncesi aşıladı." . Atatürk'ün laik reformları ve otoriter çizgisi on yıllar boyunca Ortadoğu'da yankı uyandıracak bir efsane bıraktı' ifadesini kullandı.  

Unutturamazlar… Bu ülkede Atamızın mirasını unutturmaya çalışan, onun manevi şahsiyetini, fikirlerini yozlaştırmaya çalışan nice siyasiler ve bir takım sözde aydın yazarlar türedi. Bu günkü özgürlüklerini Osmanlının külünden doğan modern, çağdaş, demokratik ve laik bir cumhuriyete borçlu olduklarını kabullenmek yerine topluma nefret aşılama yolunu seçtiler.  

Günümüzde bazı kesimler, sanki mevcut cumhuriyetin kıymetini idrak etmiş ve değerini çokbilmişlermiş gibi, ll. cumhuriyet jurnalliği yapmayı ve topluma dayatmayı sürdürüyorlar. Her türlü dayatmaya rağmen görüldü ki, her ne pahasına olursa olsun, bu gençlik Cumhuriyetine hep sahip çıkacaktır

Dış güçlerin etnik ve dini kışkırtmalarına ve kurduğun cumhuriyeti zayıflatma çabalarına sonsuza kadar direneceğiz…

Birçok ülkenin örnek aldığı, heykellerini şehrin en merkezi yerine koyduğu, caddelere adını verdiği Atatürk, hala ölümsüz bir dünya lideri ve bizler için bir gurur abidesi.

Sonuç olarak; sağcısı, solcusu- Alevlisi, Sünni’si - azınlığı, çoğunluğu ile herkes ortak değerlerimize sahip çıkmalı, gidecek başka vatanımız olmadığını unutmamalı!

 

*basından

 
Toplam blog
: 15
: 2438
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

Araştırma, tarih ve gezi en büyük tutkumdur. Bunların hepsi yer ve zamana bağlı olarak değişebili..