Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

TMP

TMP
 

Emekli Paşalardan Osman Pamukoğlu da bir parti kurarak siyaset sahnesine çıktı. Pamukoğlu'nun partisinin adı Halk ve Eşitlik Partisi (HEPAR)..! Partinin ne kadar ismiyle müsemma olacağını kestirmek güç şimdiden ama Genel başkanının açıklamalarına bakınca, bu partinin DEP, HADEP gibi partilerin tam karşısında oturacağı anlaşılıyor.

Osman Paşa zaten PKK ile mücadelesi ve bu mücadeleyi televizyonlarda dizi olarak anlatmasıyla tanınmış biriydi. Partisinin ana hedefine de bunu koydu: Terörle Mücadele...

Askerlerimiz muvazzafken, yani görev başındayken, Terörle mücadelenin "sonsuza kadar" süreceğini söyleyip duruyorlardı, emekli olanlarının da yine aynı amaçla siyasi parti kurduklarına göre, gerçekten bu ülkenin terörle mücadelesi sonsuza kadar sürecek.

En azından kısa vadede, terörün bitmeyeceği anlaşılıyor. Yoksa, terörle bunca zaman uğraşmış, bu konuda son derece tecrübe sahibi bir paşa, varlığını "teröre" borçlu olacak bir parti kurar mıydı? Yani, Türkiyede terör bir sene, altı ay sonra bitecek idiyse, bu kadarcık süre için bir parti kurmaya ne gerek vardı?

İnsan şüphelenmeden edemiyor; gerçekten birileri otuz yılı aşkın uğraştığımız bu terör belasını çok daha uzun sürelere yayılacak kadar, uzun vadeli mi kurguladılar. Bunu muvazzaf askerlerimiz ve emekli asker olup siyasete soyunanlarımız biliyor da, bize açıkça söylemiyorlar mı?

O zaman, yeni partiler de bekleyebiliriz, zaten bol partili siyasi hayatımıza: Örneğin, TEMP (Terörle Mücadel Partisi) veya ŞÖP (Şehitler Ölmez Partisi ) ya da TLP (Teröre Lanet Partisi)...gibi..

Terör kanımızı emiyor. Ülkenin her yöresinde canlar gidiyor. Mücadele edilecek elbette, edilmeye de; bunun sonunu getirmek konusunda bir fikri ve bir çabası olan yok mu?

Bu ülkede, artık kan dökülmeyecek, müjdesini hiç duyamayacak mıyız?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..