Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ton balıklı pizza

Ton balıklı pizza
 

ton balıklı pizza


Malzemeler :
3 Su Bardağı Un
Yarım Paket Yaş maya
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Su
 
Sosu İçin:
2 Domates
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
 
Üzeri İçin:
2 Kutu Ton Balığı
1 Kase Mısır
1 Kırmızı Biber
1 Kırmızı Soğan
Kaşar Peyniri
 

Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Yaş maya ve zeytinyağını ortasına koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.

Tuz ve biraz su koyup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

Sosu için, soyulmuş domates, sarımsak ve fesleğeni doğrayıp doğrayıcının içine atıyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp parçalıyoruz.

Üzeri için, biberleri küp küp, soğanı halka halka doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Ton balığını kutudan çıkartıp yağını süzüyoruz.

Hamuru 2 parçaya bölüyoruz. Merdane ile tepsimiz büyüklüğünde açıyoruz. Hamurların üzerine fesleğenli sostan sürüyoruz.

Üzerilerine ton balığı, biber, soğan, mısır ve kaşar koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

 
Toplam blog
: 11
: 568
Kayıt tarihi
: 09.03.14
 
 

2007 yılında blog yazarlığına başladım. Uyguladığım basit ve açıklamlı yemek tariflerini blogumda..