Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Mizah
 

Toplu taşıma şoförleri

Hani bildiğimiz kırmızı ya da yeşil otobüslerin şoförleri var ya (Kaptan, korsan, pilot, usta vs.) o cici insanlar çok değiştiler. Önceden yavaş gidip deli ederlerdi, şimdi çok farklılar işin içine para girince. Onlar gerçek sorumluluk sahibi kaptan gibi görümeye başladım 100 e yakın kişiye hükmediyorlar. Nasıl mı?

Hep düşünürdüm acabamı diye bugün gece yarısı binince tamamdır dedim. Yarım saatte bir kalkıyor demelerinin asıl sebebi her durakta yarım saatte bir kalkıyormuş. O para hırsı mazlum belediye şoförlerimizi farklı bişeye dönüştürmüş bana en son yaptıkları 20 km hızla gidip delirtmekti, bu onuda geçti hem 15 km hız hem de duraklarda yolcu bekleme o yolcu akbilin var mı diye sormuyorsa burun kıvırıp yine kendi akbili bastı para alamadık havası yaratması. :) Bi gariptiler onlar eskiden soru sorabiliyordun, hatta seninle konuşuyorlardı onlar sevimliydiler. Demek ki o güç gelince bir değişik oldular. Hani yeşil otobüslerde cep telefonu yasak ya, bu bizim mazlum şoför hem cep telefonu hemde cep telefonu açık. Evet yanlış okumadın kendide cep telefonu, arıza yapıp durmasına sebep olmuyor mu telefon.

Bizim mazlum şoförde para bozdurmak için havaalanı sefaköy arasında ortada durup diğer metrobüs arkadaşından yardım istemez mi. Bizleri görsen telaş içinde, heeeh bak yine arıza yaptı gece yarısı napıcaz şimdi, yok diğer taraftan düzelir sesleri. İçeri sırıtarak giren diğer soför para bozuyo ve naber muhabbeti esio :) Yiğit insanlar o kalabılığı aldırmayan insanlar işte korkusuz Kaptan, Korsan, Pilot, Usata vs ler onlar. kimseden çıt çıkmıyor çünkü belkide şaşkınlıktan. Çünkü önden sadece minibüslerde böyle şeyler görürdük. Bu kadar büyük araçlar bizi şaşırttı mı yoksa onların cesaretimi bizden çok yükseklerde.

 
Toplam blog
: 11
: 442
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1979 Ağustos ayı doğumluyum tipik Aslan burcuyum. 1995 yılında kendi biriktiğim harçlıklarla aldığım..