Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Toroslar Belediye personeline, iş güvenliği ve işçi sağlığı semineri verildi.

Toroslar Belediye personeline, iş güvenliği ve işçi sağlığı semineri verildi.
 

Personele verilen seminer güzel bir ortamda geçti.


Mersin Toroslar İlçe Belediyesi tarafından, belediye personeline yönelik ilk yardım, sivil savunma, iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili bilgilendirme eğitimi verildi.

Toroslar Belediyesi Kurum Doktoru Uğurcan Üstündağ, Mersin Sivil Savunma Müdürlüğü Kurum Şefi Hakan Aksoy ve Adana YDS Danışmanlık Yetkilisi Cem Beyazgül tarafından verilen seminere, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan belediye işçileri katıldı.

Toroslar Belediyesi Koray Aydın Stadyumu Toplantı Salonunda, sinevizyon gösterisi eşliğinde sunulan seminerde konuşan Kurum Doktoru Uğurcan Üstündağ, herkesin ilk yardım konusunda eğitimli olması gerektiğini belirterek, ilk yardımın yerinde ve zamanında yapılması gerektiğini söyledi.

Belediye işçilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde daha sonra söz alan Mersin Sivil Savunma Müdürlüğü Kurum Şefi Hakan Aksoy, başta deprem olmak üzere çeşitli doğal afetler ve yangınlarda yapılması gereken müdahaleler ile genel sivil savunma konularını anlattı.

Adana YDS Danışmanlık Yetkilisi Cem Beyazgül ise, işçi güvenliğinin sağlanması, işçilerin sağlıklı ortamda çalışabilmeleri için işyerinde bulunması gereken koşulların neler olduğu ve işçilerin çalışma sırasında kullanması gereken malzemeler konusunda bilgiler verdi.

Seminerde personelin, iş güvenliği, iş kazaları ile sorumluluk ve yükümlülükler konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hizmet içi eğitim programının, iş verimliliğini önemli ölçüde etkilediğini belirterek, şunları söyledi; “Toroslar Belediyesi olarak personelimize yönelik eğitim seminerlerimize belili bir program dahilinde devam ediyoruz. Son olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerimize, konusunda uzman kişiler tarafından, ilk yardım, sivil savunma, kazalar, iş kazaları ve işçilerin sorumlulukları konularında bilinçlendirme eğitimi verildi. Amacımız koruyucu önlemleri geliştirmek, iş kazaları oranlarını azaltmak, iş güvenliği bilincini yaymaktır. Ayrıca, personelin bilgi ve deneyimini artırarak, her türlü doğal afete karşı hazır tutmayı hedefliyoruz” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..