Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Toroslar İlçe Tarım'dan,“ Açlığa karşı birleşelim ”etkinliği...

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan, 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanmaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Yaşanan krizlerin Dünyamızın birçok bölgesinde açlık üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulunduran FAO bu yıl Dünya Gıda Günü temasını ‘Açlığa Karşı Birleşelim!’ olarak belirlemiştir.

Mersin İli Toroslar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 15 EKİM 2010 tarihinde 19 Mayıs İlk Öğretim Okulunda düzenlenen etkinliğe Toroslor Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü personelleri, öğretmenler, Veliler ve Öğrenciler katıldı. Öğrencilerin Halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlik Toroslar 19 Mayıs İlk Öğretim Okulu toplantı salonunda devam etti. Toplantıda konuşan Toroslar İlçe Tarım Müdürü Sayın Veysel KAHRAMAN; Gıda güvencesi, insanların sağlıklı ve aktif bir yaşam sürdürebilmeleri için beslenme ihtiyacını karşılayacak yeterli, güvenli ve besleyici gıdaya her zaman ulaşabilmesidir. Dolayısıyla, sağlıksız, yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı, ölüm, hastalıklar ve diğer kayıplar yanında bireyleri ve toplumları biyolojik geri kalmışlığa götüren zorunlu bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünya Gıda Günü'nün amacıda; dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanların acısına dikkat çekmek, farkındalığı yaymak ve açlık felaketine karşı insanları harekete geçirmek olduğunu belirtti. Ayrıca; Toroslar İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Ergülbaş TUNGA KAYA da Dünya Gıda Günü ile ilgili sunum ve sinevizyon gösterisiyle katılımcıları bilgilendirdi.

Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya ÇITAK konuşmasında; Dünyamızda 1 milyardan fazla insan açlık sınırı altında yaşamaktadır. Yaşanan doğal afetler, mali krizler, savaşlar ve politik sorunlar nedeniyle artan gıda fiyatları da bu duruma olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla; Gıda güvencesi kapsamında gıdaya yeterli ve dengeli bir biçimde ulaşmak tek başına yeterli değildir. Tüketilecek olan gıdanın insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek her türlü etkenden uzak olması gerekmektedir. Bu kapsamda gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanmasında Tarım Bakanlığı personellerine de önemli görevler düşmektedir. Bende bu amaçla Dünya Gıda Günü’nü kutluyorum. Diyerek sözlerini bitirdi. 16 Ekim Dünya Gıda Günü amacıyla düzenlenen etkinlik öğrencilerin, Dünya Gıda Günü ile ilgili şiir, Kompozisyon dallarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verilerek program sona erdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..