Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Toroslar Osmaniye Mahallesinde 2.bahar şenliği yapıldı.

Toroslar Osmaniye Mahallesinde 2.bahar şenliği yapıldı.
 

Toroslarda Bahar Şenliği coşkulu geçti.


Mersin Toroslar Belediyesi Osmaniye Semt Sahasında gerçekleşen geceye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP il teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP ilçe Teşkilatı Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, Tüm Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Ülgen, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan gecenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Mahallesi Muhtarı Cengiz Şahbaz, geleneksel hale getirdikleri şenliği düzenlemelerindeki amacın, birlik ve beraberlik içerisinde dostlukları pekiştirmek olduğunu belirterek, kendilerine her zaman destekte bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, Toroslar’ın sosyal ve sportif etkinlik alanında en fazla etkinliğin düzenlendiği bölge olduğunu belirterek, geceyi organize eden Osmaniye Mahallesi Muhtarı Cengiz Şahbaz’a teşekkür etti.

Ülkenin ve insanların kaynaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu bugünlerde böyle etkinliklerin düzenlenmesinin önemine değinen Belediye Başkanı Hamit Tuna, insanları bir araya getirmenin iki yolu olan sosyal ve sportif etkinliklere belediye olarak ağırlık verdiklerini kaydetti. Başkan Tuna; “Gençlerimize, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe hitabesini asla unutturmamalıyız. Her türlü şart ve şekilde dik ve inançlı, tarihini bilen bir gençlik yetiştirmemiz lazım. Bu anlamda bizlere, öğretmenlere ve aile bireylerine büyük görevler düşmektedir. Televizyonun tele vole kültürüyle yetiştirmeye çalıştığı bir gençlik değil, tarih bilinciyle milli kültürünü özümsemiş bir gençlik hayal ediyoruz ve onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Özel gün ve haftalarda düzenlemiş olduğumuz bu tür etkinlikler ile milli kültürümüzden değerleri yansıtıyoruz. Ve aynı zamanda bu çalışmayı yapan tüm yapılara da destek oluyoruz. Yeter ki her yönüyle dolu dolu bir gençlik yetişsin ki biz geleceğimizden şüphe duymayalım.” şeklinde konuştu.
Osmaniye Mahallesi Muhtarı Cengiz Şahbaz’ın, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi sunması ile devam eden gecede ilk olarak sanatçı Ata sahne aldı. Ata’nın ardından, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu Nalmes Kafkas dans ekibi, izleyicilere unutulmaz bir gösteri sundu. Topluluğun gösterisi sırasında, hareketli Kafkas müziğine ve danslarına semt sahasında bulunan seyirciler de eşlik etti. Gösteri sonunda, Kafkas ekibi tarafından Başkan Tuna’ya Türk Bayrağı armağan edildi.

MHP Toroslar ilçe Kolbastı ekibinin gösterileri ile devam eden geceye renk katan bir sürpriz de, Kevser Moda evinin hazırlamış olduğu gelinlik defilesi oldu. Defilenin ardından, Başkan Hamit Tuna, geceye katkılarından dolayı Kevser Modaevi sahibi Kevser Sezer’e bir teşekkür plaketi sundu. Sanatçı Doğan Sabancı ve Mehmet Çağlar ile Caner’in de sahne aldığı şenlik, Hatice Kumru’nun verdiği konser ile son buldu.

Türk Halk Müziği sanatçısı Hatice Kumru’nun hayranlarına unutamayacakları bir gece yaşattığı programın sonunda protokol üyeleri tarafından gecede sahne alan sanatçılara birer teşekkür plaketi verilirken, Osmaniye Mahallesi muhtarı Cengiz Şahbaz ayrıca, geceye katılımı ve desteklerinden dolayı Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal’a bir teşekkür plaketi sundu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..