Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Toroslarda 19 Mayıs gençlik kupası, Burhan Köyü’nün...

Toroslarda 19 Mayıs gençlik kupası, Burhan Köyü’nün...
 

Toroslar Belediyesi Sporun ve sporcunun yanında.


Mersin Toroslar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri büyük bir coşkuyla kutlandı.

Toroslar Belediyesi Akbelen Koray Aydın Stadı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası finali kapsamında düzenlenen Şöhretler Karması maçı ile başladı.

Geçmişte profesyonel olarak futbol oynamış sporcular, antrenörler ile Mersin protokolünden isimlerin yer aldığı ve Başkan Hamit Tuna’nın da oynadığı Şöhretler Karması maçında, kazanan yeşil takım oldu ama iki tarafında verdiği mesaj ortaktı: "Futbolun spor olduğunu unutmadan dostça oynamak". Renkli görüntülere sahne olan Şöhretler Karması maçının ardından, Burhan ve Kuyuluk köyleri arasında oynanan final maçına geçildi.

“SAHADA, DOĞUMGÜNÜ SÜRPRİZİ”

19 Mayıs Gençlik Kupası final turnuvasına renk katan bir diğer görüntü ise, final müsabakasında Burhan Köyün’den 2 numaralı formayı giyen Cemil Çölü’nün kızı Teslime’ye yapılan Doğum günü sürprizi oldu. Final maçının devre arasında düzenlenen doğum günü organizasyonuna, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Doğum günü pastasını kesen Teslime’ye seyircilerde, alkışlarıyla eşlik ederek, doğum gününü kutladılar.

12 Mart tarihinde başlayan ve bugüne kadar oldukça çekişmeli geçen karşılaşmaların yapıldığı 19 Mayıs Gençlik Kupası Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın finalinde rakibini 2-1’lik sonuçla geçen Burhan Köyü şampiyon oldu.

Toroslar İlçe Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Mersin Mezitli Jandarma Karakolu Komutanı Servet Senet, TFF Mersin HİF İl Temsilcisi Uğur Bıyık, Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş, TFF MHK Mersin İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Aslan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile büyük seyirci topluluğunun da izlediği final maçının ardından ödül töreni yapıldı.

Burhan’ın 1., Kuyuluk’un 2. ve Değirmençay (Erçel) Köyü’nün de 3. olduğu turnuvanın final maçının ardından yapılan ödül töreninde, ilk 3’e giren ekiplere kupaları protokol üyeleri tarafından verilirken, en centilmen takıma ve gol kralı ile en iyi kaleciye kupa, turnuvaya emeği geçenlere plaket ve turnuvaya katılan tüm sporculara da teşekkür belgeleri takdim edildi

TFF Mersin HİF İl Temsilcisi Uğur Bıyık, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener adına, böyle bir organizasyonu düzenlemesinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.
Ödül töreni, Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından, başarılı çalışmalarıyla milli takıma sporcu gönderen Toroslar Belediyesi Boks takımının, geçen ay Nevşehir’de katıldığı Bölge şampiyonasından birinci gelen sporcular ile tüm sporculara başarı belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Turnuvanın şampiyonu Burhan Köyü takımının Kulüp Başkanı Mustafa Yıldırım ve Teknik Hoca Memiş Tığcan, köyler arasındaki dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir turnuva düzenlemesinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, teşekkür ederek; “Toroslar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği bu turnuva ile, 4 yıldır bu güzel kentimizde insanlarımızı bir araya getiren, barış ve kardeşlik içerisinde geleceğe güvenle bakmak gayesiyle, gençlerimizi kahvehane köşelerinden kurtarıp spor aracılığıyla takımlar ve kişiler arasında dostluk, kardeşlik, dayanışma, sevgi ve saygıyı tesis eden, Belediye Başkanımız Hamit Tuna’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Törenin ardından, davul zurna eşliğinde halay çekerek, seyircilerle birlikte şampiyonluk sevincini paylaşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, köyler arasındaki dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenlenen turnuvanın hedefine ulaştığına dikkat çekerek; “Turnuvamız kardeşlik ve dostluğun ön plana çıktığı güzelliklere sahne oldu. Spor herkesin ortak paydası, sevginin, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ortamı ve hep onu yansıtmaya gayret ettik. Bugüne kadar, Fair Play ölçüsü içerisinde müsabakalar yaşadık. Turnuvalara olan katılım ve vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi, bizi daha da teşvik etmektedir. Muhtarlarımız, köyün gençleri sizin sayesinde birbirlerini tanıdı ve dostlukların pekiştirdi diyorlar. Bu tabiî ki bizi mutlu etmektedir. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve turnuva boyunca oynanan tüm maçlarda bizleri yalnız bırakmayan izleyicilerimize teşekkür ediyorum”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..