Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor-Sivasspor maç öncesi yorum

Trabzonspor-Sivasspor maç öncesi yorum
 

Trabzonspor ligin en kötülerinden Sivasspor ile oynayacak. Güneş, Karaman kadrosuyla Karaman gibi oynamayı sürdürüyor. Gençlerbirliği ile oynadıkları kupa maçına da Karaman kadrosuyla başlamış, maç ikinci yarıda oyunda değişikliği gitmesinin ardından kazanılmıştı. Güneş icraat artık kendini göstermeli. Denizli’de fazla olan Güneş’te eksik.

Başlangıç kadrosu geleceğe ayna!

Gençlerbirliği maçında merkez Colman ikinci yarı çizgi, merkez ise Serkan olmuştu. Galibiyeti getiren goller bu değişikliğin ardından geldi. Güneş Fenerbahçe ile oynadıkları maçta da otuzdan sonra Serkan ile Colman'ın yerini değiştrimiş, bu değişikliğe dek oyunu kontrol eden Fenerbahçe bu değişikliğin ardından oyun hakimiyetini kaybetmişti. Söz konusu oyunlar artık Güneş’e bir fikir vermiş olmalı. Güneş halen benzer kadroyla benzer oyunu oynamak isterse Trabzonspor’a şimdiden geçmiş olsun; çünkü Güneş en azından birkaç yıl takımın başında kalacak. Yıllardır yaşanan istikrarsızlık bu eğilimlerinin nedeni. Söz konusu taktik bu ligde Trabzonspor’a zor kaybettirir. Zaman zaman kısır görüntü verebilir; ama önde de arkada da üretkenlik artar. Eldeki malzeme zaten özel bir oyunu olanaklı kılacak malzeme değil. Takımla oynamak yersiz. İyi sonuç alınması isteniyorsa Yanal'a saygı gerekiyor.

Maçın seyri Gençlerbirliği maçına benzeyebilir. İkinci yarı doğru oyun ve maç. Ertuğral Trabzonspor’a göre taktik belirlemeli. Rakip yumuşak başlarsa ilk yarıda mutlaka golü düşünmeli. Olabildiğince baskılı başlamalı ve ilk yarıda öne geçmeyi amaçlamalı. N.K.’da Sivasspor’un bu maçtan puan çıkartması çok zor. Ertuğral ile Sivasspor ayrı dünyaların insanları. Bu durumun farkına vardıklarında çok geç kalmış olacaklar gibi görünüyor (detaylar için bkz. http://blog.milliyet.com.tr/Sivasspor-Besiktas_mac_oncesi_yorum/Blog/?BlogNo=215903 ). Yumuşadığı için bozulan takım Sezer'in elden çıkarılmasıyla daha da yumuşadı. Alınan birkaç oyuncu farklı karakter sergilemeye olanak veren oyuncular ise bir şansları olabilir. Sivasspor tipi takımlarla oynanan maçlar Trabzonspor tipi takımlar için tehlikelidir; çünkü Sivasspor yanlış oyunun da kazanmaya yetebileceği bir rakip. Bu nedenle bu tip maçlar takımı yapanlara takımın sahip olduğu olanaklılığa ilişkin yanlış fikir verebilir. Denizlispor, Trabzonspor'a ceza kesebilseydi Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonucu farklı olabilirdi. Sivasspor bugün ne kadar güçlü olursa Trabzonspor için o kadar iyi.

Üstad Sarvan!

Hakem Tolga Özkalfa. Hüseyin Fidan’ın ardından ideal seçim. Oğuz Sarvan bu işleri gerçekten iyi biliyor. Aytekin Durmaz’ı bekliyordum; ama meşhur bayraklı maçın dördüncüsü olması Durmaz'ın elenmesine neden olmuş. Durmaz’ın sezon boyunca atandığı ilk yayın maçının bayraklı maçın hemen ertesi maç haftasına denk gelmiş(!) olması Trabzonspor-Fenerbahçe maç öncesi öngörümü geçerli kılıyor. Anlaşılan, bu işler Durmaz’larla yürüyor (detaylar için bkz. http://blog.milliyet.com.tr/Oguz_Sarvan_zivanadan_cikti!/Blog/?BlogNo=219243 ).

futbolteknik@hotmial.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..