Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

TSK’da yaprak dökümü

TSK’da yaprak dökümü
 

Işık Koşaner


Bugün akşam saatlerinde bomba gibi düştü gündeme Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının istifası. 

Bu kararın bugünkü yapılan Cumhurbaşkanı Abdullah gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay başkanı Işık Koşaner’in üçlü zirvesinden sonra yapılması en dikkat çekici bir konu. 

İki yol var elimizde. Birinci yolda Işık Koşaner kendince sebeplerden dolayı 3 kuvvet komutanı ile birlikte istifa kararı aldı ve bunu da YAŞ toplantısı için yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı ve Başbakana sundu. İkinci yol ise bana göre kuvvetle muhtemel bir konu. Bu zamana kadar hükümet ve asker arasında yaşanan ve her YAŞ toplantısı kabaran sorunların bir tanesi daha yaşandı. Hükümetin dediğini yapmak istemeyen Koşaner ise komutanları ile birlikte istifa etti.Her ne sebepten ise gerçekten bir bomba haberdir bu. Neresinden bakarsan bak ilginç, beklenmedik bir gelişmedir. 

Şimdi bundan sonra ne olacak. Normal şartlarda kara kuvvetleri komutanının Genelkurmay Başkanı olması gerek ama o da Işık Koşaner ile birlikte istifa ettiği için ondan sonraki Genelkurmay Başkanı olması gereken Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel’in önce Kara Kuvvetleri komutanlığına onun ardından ise Genelkurmay Başkanlığına getirilmesi bekleniyor. Necdet Özel ise geçen seneki çıkan YAŞ krizinde hükümet tarafından Jandarma Genel Komutanı olarak atanmıştı. Necdet Özel’in ise 2015’e kadar Genelkurmay başkanı olma ihtimali konuşuluyor. Bu olayın bence en dikkat çeken yönü hayallere kalan darbenin imkansızlaşmasıdır. Normalleşmeye atılan güzel bir adımdır. 

Peki bundan sonra ne olur? Bundan sonra hükümetin asker üzerindeki olması gereken otoritesi daha sağlam olur. Çünkü TSK’da koltuklar kademe ile değiştiği için bundan önceki Genelkurmay başkanları daha önceki hükümetlerin yerleştirdiği kişilerdi. Şimdi yeni bir dönemin başlandıcı diyebiliriz. Bu yepyeni dönem vatana millete hayırlı uğurlu olsun. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..