Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Tulun-Terim krizi

Fatih Terim’in Galatasaray ile henüz sözleşme imzalamamış olması, bir sözleşme imzalandıysa da bunun duyurulmamış olması başlı başına çok büyük bir sorun değil ama bu olay birkaç haftadır yaşanan ve son günlerde artık iyice ayyuka çıkan Bülent Tulun-Fatih Terim çekişmesi ile birleşince, sarı kırmızılılar adına ortaya hiç de hoş olmayan bir görüntü çıktı.

Geçtiğimiz sezonu oldukça başarısız bir şekilde tamamladıktan sonra yeni sezonda, yeni yönetimi, (eski ama) yeni teknik direktörü ve olası yeni transferleri ile taraftarların beklentilerini karşılamaya yönelik icraatlar yapacağı düşünülen Galatasaray, top başı yapılan bu hafta itibariyle bu üç kulvarda da henüz somut ve doyurucu bir gelişme kaydedememiş durumda.

Ünal Aysal Galatasaray Kulübü Başkanı olduğunda, gerek onun olumlu demeçleri gerekse iş hayatındaki başarıları nedeniyle kendisinin bu görevde başarılı bir grafik çizeceğini düşünüyordum ki hala da bu düşüncedeyim. Fakat önce teknik direktör tercihinin Terim’den yana kullanılması (F.Terim’i beğenmemek haddim değil ama daha genç ve yeni bir ismin Galatasaray’a daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyordum) sonra da yapılan veya yapılamayan transferler konusu başkan Aysal’ın kredisini azaltan iki önemli unsur oldu.

Bugün gelinen noktada da, başkanın en güvendiği isimlerden olan Tulun-Terim ikilisinin birbirleri ile yaşadığı sorun çiçeği burnunda başkan için çok önemli bir karar aşaması. Zira sorun o denli ciddi görevdeki iki isim arasında yaşanıyor ki, iyi yönetilemediği takdirde çok daha ciddi sorunlara neden olabilir.

Galatasaray taraftarı yeni sezonda artık kaos değil işbirliği, sorun değil çözüm, başarısızlık değil başarı istiyor. Bu nedenle kulüpteki her meselenin, olay derinleşmeden bir an evvel çözüme kavuşturulması ve yönetim, teknik heyet ve takım içinde tam bir sükûnet ortamı oluşturulması şart. Başkan Aysal’ın böylesine ciddi bir sınavla görevinin henüz ilk aylarında karşılaşması kendisi için şanssızlık fakat başkanın, kulübe, söz verdiği başarıyı yakalatabilmesi için söz konu krizi çok iyi yönetmekten başka bir çıkar yolu yok.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..