Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '22

 
Kategori
Dünya
 

Tüm Servetin Bir Kefen

Karun da olsan tüm servetin bir kefen.
 
Yeri ve zamanı geldiğinde herkes nasıl geldiyse öyle de gider. Bugüne kadar yaşamış en varlıklı adam Büyük Mali İmparatorluğu Kralı Mansa Musa imiş. Musa 1312 yılında Büyük Mali İmparatorluğu’nun kralı olup, hüküm sürdüğü dönem içinde dünyanın en zengin altın rezervlerine sahip ülkelerinden biri Mali İmparatorluğu imiş. Kral Musa iktidara geldiğinde Avrupalı medeniyetlerin birçoğu iç savaşlar ve kıtlıkla uğraşıyormuş. Musa’nın krallığı günümüzdeki Mauritanya, Senegal, Gambia, Gine, Burkina Faso, Mali, Nigel, Nijerya ve Çad topraklarını kapsıyor. Efsane Kral’ın 1324 yılında çıktığı hac seyahatinde yaptığı altın bağışları nedeniyle altının değerinin düştüğüne inanılıyor. Hac görevi için Mekke’ye doğru yola çıkan Musa Mansa’nın, 60 bin kişi ve fakirlere dağıtılmak üzere 80 devenin taşıdığı 2 tondan fazla altını içeren bir kervanın başında Kahire’ye gittiği ve pek çok altını hediye ederek harcadığı iddia ediliyor. O yıllarda altındaki değer kaybının ve uzun yıllar eski değerine kavuşamamasının nedeninin bu olay olduğu tahmin ediliyor.
 
Verdiğin kadar gelir. Eli açık bir insanmış ki bir vermiş iki ile ödüllendirilmiş. Tahminim sevilen ve sayılan bir insandır ve manevi olarak da zengindir. Karşılıksız yapılan şeylerin bir ödülü mutlaka vardır. Dünya malın olsa merhamet dolu yüreğin, cömert bir kalbin yoksa en fakirsin. Kimse yanında bir şey götürebiliyor mu? Para büyük bir güç ve araçtır ama bir insanın onuru ve sağlığı yerinde olmadıktan sonra paranın ve gücün hiçbir değeri de yoktur. Biz avanak bir tavuk gibi göğe bakarken altımızdan yumurtalarımızı çalıyorlar. Bir gözümüz gökyüzünde ise bir gözümüz de yeryüzünde olsun. Çünkü insanoğlu vicdanını sızlatan günahlarının kefaretini para ile ödediği sürece bu paradan pay almak istenyeler çok olacaktır.
 
Ve 21. yüzyıl da dünyanın en zengin adamı Microsoft’un kurucusu Bill Gates. İkinci adamı Zara giyim markasının kurucusu Amancio Ortega. Üçüncü adamı Warren Buffett.
 
Gerçekten dünyanın en zenginleri ise, Rockefeller ve Rothschild aileleridir. Her bir ailenin servetleri tahmin bile edilemiyor. Bu aileler dünyayı yönetir ve hep perdenin arkasında olmayı tercih ederler. En zenginler onların yanında devede kulak kalırlar. Bu dünyanın en zenginleri sıralaması da bir oyundan öte bir şey değil.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..