Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Tur hala ortada gibi

Tur hala ortada gibi
 

F.Bahçe 1959-60 sezonundan beri katılmakta olduğu Avrupa Kupalarındaki 200’üncü maçına Braga karşısında çıktı. UEFA Avrupa Ligindeki 83 ‘üncü maçına (33 galibiyet, 18 beraberlik, 31 yenilgi) muhteşem taraftarının önünde otoriteler tarafından maçın ve turun favorisi olarak gösteriliyordu.

Avrupa'da 7, Kadıköy'de ise 18 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe ile son 3 ayda rakiplerine boyun eğmeyen Braga arasındaki maç dengeli başladı. Sarı lacivertli temsilcimiz topa daha çok sahip olmasına rağmen rakibi üzerinde baskı kurmakta ve pozisyon üretmekte zorlandı. F.Bahçe bir önceki turda Lokomotif Moskova ve ligdeki Beşiktaş maçlarına oranla hücumda çok etkisizdi. Braga takımının özellikle F.Bahçe’nin kanatlardaki etkili ataklarına karşı almış olduğu önlemlerin de etkisi vardı. Özellikle kanatlarda oynayan Alper ve Volkan ile ataklara sürekli katılan bekler aradıkları boş alanları bulamadılar ve geriye oynamak zorunda kaldılar. İlk yarıda orta sahada oynayan Ozan, Josef ve Mehmet Topal’ın hücumsal yeteneklerinin kısıtlı olması ileride Van Persie’yi yalnız ve verimsiz bıraktı. Braga basit ve ayağa oynayarak ilkyarı boyunca topun kendilerinde kalmasını sağladılar. Çok yetenekli oyuncuları yok ama bir sistem takımı olduklarını maç boyunca gösterdiler. Bildikleri oyunu başarılı bir şekilde oynadılar.

Maçın dönüm noktası kesinlikle Volkan’ın Josue’nin plasesini kurtardığı pozisyondur. F.Bahçe’nin oynadığı bu sistemde Nani gibi kreatif oyuncular çok önemli hale geliyor. Nani oyuna girdikten sonra adam eksilterek takımının orta sahayı daha hızlı geçmesini sağladı. Volkan, Alper, Ozan ve Şener’in buraların oyuncusu olmadıklarını bir kez daha gördük. Van Persie ilk yarı çok az top aldığından etkisiz gözüktü fakat ikinci yarı takımın biraz daha öne çıkmasıyla daha çok topla buluştu ve etkinliği arttı. Ama fizik kalite olarak hala iyi durumda değil. Mehmet Topal kesinlikle takımın ve sahanın en iyi oyuncusuydu. Rakip ataklarda sürekli defansın arasına girerek defansına ve özellikle ikinci yarıda hücuma destek verdi. Bireysel becerisi ile attığı gol 1’inci sınıf golcü vuruşuydu. İlk yarı Braga ikinci yarı F.Bahçe daha etkili oldu. F.Bahçe’nin takım savunması oldukça başarılıydı. Kjaer ve Bruno Alves hatasıza yakın oynadılar. Braga maç boyunca bir kez hata yaptı ve golü yedi.

F.Bahçe oynadığı oyunun karşılığı olarak muhteşem bir sonuç aldı. Eleme sistemli maçlarda evinde alınan 1-0’lık sonuç çok büyük avantajdır.  Braga hafta sonu kazandığı 3-1’lik Porto maçından 6 futbolcu değiştirirek maça çıkmıştı. Braga’daki maçın çok daha çetin geçeceğini ve turun hala ortada olduğuna inanıyorum. 

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..