Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '18

 
Kategori
Turizm
 

Turizmcilerimiz El Ele

 
Turizmimizde daha büyük faydalar elde etmek için iki büyük örgüt dayanışma içinde olduklarının kanıtıyla toplantılarını müşterek düzenleyerek bir araya geldi. 
 
Turizminin ilerlemesi için çok yoğun çalışan turizm ürgütlerimizden TÜROB ve SKAL İstanbul Klübü Aralık ayı toplantısını Yılbaşı Partisi adı altında düzenleyerek bir araya geldiler ve dayanışma mesajı verdiler. 
 
Turizm Perspektifinden son derece yararlı toplantı oldu. Yeni yılda yapacakları projeleri sohbetlerinde paylaştılar. 
 
TÜROB Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, SKAL İstanbul Klübü Başkanı Ata Eremsoy’un kısa konuşma yaptılar. Yeni Yıl için Turizmimizin mükemmel bir yıl olması için dilek mesajları verdiler, iyi bir yıl olacağı inancında umutlu olduklarını söylediler 
 
Müşterek toplantı, Dünyada en hızlı büyüyen sektörlerden birisi olan turizmden aldığımız payı artırmak, hak etdiğimiz seviyelere çekmek için her türlü alternatif turizmin konuşulduğu network haline dönüştü.
 
Mercure İstanbul City Bosphorus Genel Müdürü Barış Özkan, Genel Müdür Yardımcısı Cihat Arslan, Satış Pazarlama Direktörü Betül Çiçek, ve Satış Pazarlama yetkilisi Ayşe Saban’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Uluslar arası SKAL dernekleri Federasyon ( USDF) Başkanı Faik Alsaç, TÜROB As başkanı Müberra Eresin, SKAL İstanbul Klubü Başkan Ata Eremsoy, geçmiş dönem Başkanı Bahar Birinci, , As Başkan Ayşe Önen, yönetim kurul üyeleri Meltem Tepeler, Mustafa Devrim Yalçın, TÜROB Yönetim kurul üyesi Kasım Zoto, Genel Müdür İsmail Taşdemir, Antalya SKAL As Başkanı Uğursal Uğur, Seyhan Ayel Girit, Sevda Yılgaz, Ayten Tak, Orhan Yeşerenyuva, Nermin Yurtoğlu, Erhan Çakay başda olmak üzere iki örgütün değerli üyeleri katıldılar. 
 
Geliri Yardım Fonuna gidecek Yılbaşı Hediye ikramiyeli çekilişe katılımcı Turizm üyeleri duyarlılık gösterdi, SKAL İstanbul Klübü Sekreteri Güliz Mumcu’nun organize etdiği çekiliş yoğun bir ilgi gördü. 
 
SKAL İstanbul Kulübü yönetim kurul üyesi  Mustafa Devrim Yalçın’ın turizmcilere Mikrofon dolaştırarak yeni yıl mesajların tamamı iyimserlik içeriyordu.
 
Turizm endüstrimiz gerek ülke içindeki gerekse ülke dışındaki konjonktürde meydana gelen olumsuz gelişmelere bağlı olarak kırılgan bir yapıya sahip olması nedeniyle uluslararası sosyal ve politik olaylara karşı, döviz kurlarındaki değişmelere, enflasyona ve sayılan etkenlere bağlı olarak çok duyarlı olduğundan trendinde dalgalanma göstermektedir. Özellikle son yıllarda ülkelerarası siyasi, ekonomik ve diplomatik ilişkilerde çıkar çatışmalarının yaşanması turizm hareketleri olumsuz yönde etkiledi.
  
Yaptığımız söyleşilerde yeni yıla umutlu bakışları sorduğumuzda SKAL İstanbul Klubü Başkanı  Ata Eremsoy “ Türkiye’nin bu sektörde eski canlı günlerine döneceğine inanıyorum.  Türkiye turizmi eski verimli yıllara geri dönüyor, Yabancı tur operatörlerinin listelerin başında İstanbul ve Antalya yer alıyor. Büyümede öngörü; ibre Türkiye’yi diğer ülkelerin önünde gösteriyor.” dedi 
TÜROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin yeni yıldaki yapacakları organizasyon ve proje gibi başarılı bir sene olacağını söyledi. 
Antalya SKAL Kulübü As Başkanı Uğursal Uğur’a Antalya 2019 Turizm hareketini öngörmesini istiyoruz. “2013 -2014’te yükseliş ivmesini, 2019 yılı içinde devam ettireceği, Antalya’nın gelecek yıllarda en çok turist şehir olacağına inanıyorum.”cevabını alıyoruz.
Marriott Hotels Global Satış Turkiye Genel Müdürü Seyhan Ayel Girit  “Marriott grubu 30 markasiyla tüm Dünya’da büyümeye devam ediyor, 2019’da Dünya’nın hemen her yerinde karşınıza çıkmaya devam edecegiz”diyor.
Türkiye turizminin en önemli hedefleri arasında yer alan turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve bölgelere yayılmasını sosyal, ekonomik dengeli ilişkisi içinde küresel çapta hak etdiğimiz yere gelmesi dileğiyle diyelim.
 
yilmazparlar@yahoo.com
 
 
Toplam blog
: 27
: 86
Kayıt tarihi
: 11.11.18
 
 

İstanbul üniversite şletme Fakültesi mezunu Turizm kültür sanat yüksek lisans Basın  ..