- Kategori
- Kültür - Sanat
Türk Bayrağına, çatalı batırmadılar

Amasra'daki bütün restorantlar, salataları süslerler. O gün yemekte en üstteki Türk Bayrağına çatallar batırılmadı.
HAKKI DEVRİM, KÖKLERİNİ BARTIN’DA BULDU: Bir zamanlar Okay Bayülken’in TV proğramında da tanıdığımız Hakkı Devrim, köklerini aramağa geldiği Bartın’da, dedesinin evini bularak resim çektirdi. Daha sonra da Taşhan’da Esen Aliş’in konuğu olarak mantı ziyafetinde bulundu. Bartın’ı çok güzele ve modern bulduğunu söyleyen Devrim’ e tatlı börek de ikram edildi.
MAVİ-YEŞİL’Lİ YEMEK MOLASI: Bartın Valisi İsa Küçük, bu sıralar çok yoruluyor. Baharla birlikte festivaller şehri olacak olan Bartın’da sıra şimdi Çilek festivalinde. Üniversitenin baharı şölenle karşıladılar. Bir yorgunluktan diğer yorgunluğun geçiştirilmesi nasıl olur? Bir yemek molası ile olur. O gün Amasra’daki bir kıyı lokantasında bir mola verildi ki, manzarası şahaneydi.
Amasra'da istisnasız bütün restorantlar, salata süsleme yarışı içindedirler. Bu tablo, Amasra'nın karekteristik bir vasfıdır. İş sahipleri, salataları ile öğünürler. O akşam Vali İsa Küçü^'lerin masasına aynı salatadan kondu. Herkes çatalı itina ile Türk Bayrağına değdirmeden yemeyi tercih etti. Vali Küçük bir ara: " Bayrağımıza dokunmayız" diye de mesaj verdi yemekte..
ARŞİV, İLLE DE ARŞİV: 88 yıl, dile kolay değil. Türkiye’de mahalli basın deyip geçmeyin. Bartın Gazetesi 88 yıldır vazife görüyor. Eee, arşivi de o derece kıymetli. Sayfalar açıldıkça mazi, gözler önüne seriliyor. O gün Haber Türk Muhabirine bir vesika lazım olmuştu. Nereye müracaat edecekti? Tabii ki, Bartın Gazetesi arşivine. Esen Aliş koskoca maziyi ortaya koydu ve sayfalar açılmağa başladı. Bir yandan da tanınmış işadamı Burhan Demirkol da “ Bu arşiv benim de hoşuma gitti. Ne muazzam bir iş bu” diye hayretini gizleyemedi.