Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '13

 
Kategori
Dünya
 

Türk medyası Offshore-Leaks'den bihaber!

Türk medyası Offshore-Leaks'den bihaber!
 

anonim bir kaynak batı medyasına yaklaşık 260 GB büyüklüğünde ve 2,5 milyon dosya içeren "Offshore-Leaks" olarak adlandırılan dijital belgeleri dağıttı...


Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin İnternet sitesinde manşetten verilen habere göre, anonim bir kaynak  yaklaşık 260 GB büyüklüğünde ve 2,5 milyon dosya içeren "Offshore-Leaks" olarak adlandırılan belgeleri, kendileri de dahil olmak üzere önemli uluslararası medya kuruluşlarına dağıttı.

Offshore sistemi, vergileri normal ekonomiye sahip ülkelere göre en aşağıda ama mudi, mevduat sahibi ve ortak bilgileri mümkün olabilecek en yüksek gizlilikle korunan ülkelerde (İsviçre, Virgin Adaları, Seyşeller vb) yapılan, çoğunlukla da vergi kaçırma, kara para aklama, silah kaçakçılığı ve rüşvet işleri için kullanılan kağıt üstü finans yönetimi ve bankacılık işlemleridir.

Şu ana kadar açıklanan bilgilere göre, Offshore-Leaks belgelerinde 170 ülkeden 130 bin kişinin adı geçiyor.

TV'leri bilmiyorum ama şimdiye kadar İnternet üzerinde Türk medyasından küçük bir başlık olarak da olsa tek haber yok. Arkasında enerjiden, bankacılığa kadar her alana el atmış patronlara göbekten bağlı Türk medyası patronlarının olası offshore ilişkilerinin ortaya çıkmasından ve başlarına ne geleceğinden korktukları için susuyor olabilir mi?!

Bilindiği ve bizzat kendi yazı işleri müdürlerinin itiraf ettiği gibi, gazeteci ve köşe yazarı Hasan Cemal de basın sermaye ilişkilerine değinen bir yazısının sansürlenmesi nedeniyle Milliyet Gazetesi'yle yollarını ayırmıştı.

Offshore-Leaks belgeleri Türkiye sermayesinin arka bahçesinde neler döndüğüne ışık tutabilecek mi göreceğiz.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/offshore-leaks-geheime-geschaefte-in-steueroasen-enttarnt-1.1639751

 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..