Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Türk milleti adına; ırza tecavüz rızası ile olmuştur(!)

Türk milleti adına; ırza tecavüz rızası ile olmuştur(!)
 

N.Ç


Bilindiği gibi yargı kararları Türk milleti adına başlar. Yargıtay’ın N.Ç ile ilgili kararı da Türk Milleti adına başlayıp N.Ç rızası cümlesi ile sonuçlanmıştır. Peki böyle bir zilleti, Türk Milletine yapıştırmanın anlamı ne? Hadi N.Ç ‘ yi günah keçisi olarak görüyorsunuz Türk Milleti’nin suçu, günahı ne? 13 yaşindaki bir çocugun bu işi kendi rızası ile yaptığı gibi garabet, bir karara Türk Milleti rıza gösterecek mi?

13 yaşindaki bir çocugun kendi rızası nasıl oluşabilir veya böyle bir rızanın oluştuğuna hangi vicdan razı olabilir? 13 yaşindaki bir çocugun böyle bir rızasının oluşması, melekler aleminde yaşasa dahi: Biyolojik, zihinsel ve ruhsal gelişim gerçekliğine aykırıdır. Bu kararın belki de en tehlikeli yanı fiilin mağdurun rızasına bağlanmış olmasıdır ki; bu bu gelecekteki muhtemel faillere bu fiili işlemede meşruluk yoluna açacaktır. Bu açıdan bu karar toplumun algısını; algı, anlayışını, ve doğal olarak anlayış, yaşayışını bozacaktır. Çünkü gerçekte bu tür kararlar topyekun, yaşama karşi tehdit yaratan kararlardır. Kaldı ki kendi rızasıyla ırzına tecavüz ettiren kim var bu arz küre üzerinde?

Bir millet adına, böyle bir kararı imzalamak o millete yapıştırılacak bir illettir. İşimize geldiği zaman ‘’her koyun kendi bacağından asılır’’ diyoruz, işimize gelmediği zaman bütün milleti koyun yapıp kendi bacağımızdan asıyoruz. Bundan dolayı bu karardan daha tehlikeli olan, kararın ‘’Türk Milleti adına’’ diye başlamasıdır ki; bir milleti topyekun töhmet altına alıp, NÇ’ nin şahsında bir milleti toptan mahkum etmek vicdanını yaralamaktır. Tarihten beri bu milletin başina gelmiş olan en büyük illet, millete rağmen, millet maskesi kullanılarak yine milleti mahkum etmek olmuştur. Bundan dolayı yargı kararlarında ‘’Türk Milleti Adına’’ ibaresini kullanmak, bir milletin gücünü kötüye kullanmaktan tutun, milleti toptan maniple edip, milletin vicdanını yaralamaya kadar o millete karşi yapılmış olan büyük adaletsizliktir. Bir millet adına milletin çocuklari hakkında böyle garabet bir karar verilirse bu milletin çocuklarini kim koruyacak acaba! Kendi milletinin bağrından kovulan çocuklar, kimin bağında güçlü, güvenli,yaşayıp geleceğe ilerleyecekler acaba! Bundan dolayı böyle bir duruma ‘’RIZA’’ denmesi çocuklarin ruhuna zarar verir ve bir ulusun pisi şenini dahi bozar. Çocuklari korumakla görevli olan yetişkinlere karşi derin bir güvensizlik ve umutsuzluk duygusu meydana getirir. İnsanlığın var oluşundan bugüne kadarki gelişim evresinde yaratılan ortak bilincin evrensel tarifinde:

Bir ferdin kendi rızasının oluşması için : ancak bedenen, zihnen ve ruhsal gelişim açısından kişisel bütünlük içinde ve bilinçli bir karara varmış ve sonuçlarından mutluluk duymuş olması şeklidir.

Böyle bir kararda N.Ç nin sadece dişilik olarak algılanıp olup; onun insani olarak kişilik yönünün dışlanması, ilkel bir yaklaşimdır. Türk milletiyle hiçbir ilgisi olmayan bu kararı.

İNSANLIK ADINA VE İNSANLIĞIN HUZURUNDA KABUL ETMİYORUZ!

(m.ali şirin tarih ögrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..