Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '17

 
Kategori
Özel Günler
 

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. yılı

Türk Polis Teşkilatı'nın 172. yılı
 

Her yıl Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümleri 10 Nisan’da kutlanıyor. Bu yıl da Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. yılı bütün yurtta sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik çemberi içinde büyük törenlerle kutlandı.10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın anılmaya değer bir bayram Günü’dür. Bu önemli günün Emniyet Teşkilatımıza kutlu ve mutlu olsun diyorum.
 
Bu değerli kuruluşta görev alan binlerce emniyet görevlimiz vardır. Bekçisinden, emniyet görevlisinden, polis, ayayiş tüm ekiplerinde görev alanlar ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne kadar görev alan kişiler namuslu, dürüst, gayretli ve çalışkan insanlardır. Onlara nedenli yer verilse yeridir. Dünden bu yana görevi başında gözlerini kırpmadan şehit düşen, hasta olan ve sakat düşen nice emniyet mensuplarımız vardır. Bunların geride kalan çocuklarını ve değerli eşlerini unutmamız gerekir. Her alanda devlet ve vatandaş olarak ilgi gösterip yardımcı olmalıyız. Çünkü onlar namusumuzu, malımızı ve huzurumuzu, birlik ve beraberlik içinde hür ve özgür olarak yaşamamızı korumakla yükümlüdürler.
 
Unutmamak gerekir ki polislik mesleği copla bir zor kullanmak mesleği değildir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “millete efendilik yoktur, hadimlik yani ( hizmet )) vardır diye vurgulamaktadır. Türk milleti her zaman Türk Polisine yardımcı ve onun yanında olmuştur. Ve olmaya da devam edecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle görevi başında şehit olanları rahmetle anıyor, gazilerimize ve hasta olanlara sağlıklı günler diliyorum. Görevi başında bulunanlara da kazasız, belasız ve başarı dolu günler diliyorum. Sözü bir şiirimle bağlamak istiyorum.
 
10 NİSAN  GÜNÜ
 
Emanettir size güzel yurdumun
Geceden gündüze görevde polis
Değeri biçilmez kıymeti onun
Kendini adamış millete polis 
 
Biz rahat uyurken kendi uyumaz
Sıcak, soğuk demez ayakta kış, yaz
“Asayiş berkemal” tutanakta yaz
Kendini adamış devlete polis
 
Babacan  insandır karakollarda
Hazarda, seferde, karlı yollarda
Vatan  sevgisiyle coşar onlar da
Kendini adamış hizmete polis
 
Her zaman cesurdur, genç ve zindedir
Kemal Atatürk’ün tek izindedir
Hırsızın, hainin hep peşindedir
Kendini adamış gurbete polis
 
Defne yeşilinden mutluluk vermiş
Düşküne, mazluma kol, kanat germiş
Şehit olanları vuslata ermiş
Kendini adamış nöbete polis….
 
 
 Abdülkadir GÜLER.
 
NOT: Bu şiirden dolayı Söke’nin eski Kaymakamı Şemsettin Uzun tarafından Şair Abdülkadir Güler’e TAKDİRNAME verilmiştir.
Takdirin sebebi: 10 Nisan 1991 / Sayı: 475 sayılı yazı ile.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..