Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

Türk savaş uçakları Diyarbakır'ı bombalıyor !

Türk savaş uçakları Diyarbakır'ı bombalıyor !
 

"Türk Tokadı Harekatı" na katılan uçaklar başarıyla geri döndü.


24 Ağustos 2014 gecesi 01.00 de "Türk Tokadı" harekatı ile Diyarbakır'daki terörist hedefleri havadan bombalamaya başlayan savaş uçaklarından sonra şafak sökerken  kara saldırısı da başlatıldı. İskenderun'da konuşlanan savaş gemilerinden Diyarbakır'a füzeyle nokta atışları yapıldığı, askeri birliklerin  bir çok koldan kente girmeye başladıkları bildiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ordunun hazırlık ve ilerleme aşamaları ile havadan yapılan operasyonun görüntülerini paylaştı. Paylaşımda kara operasyonu öncesi askerlerin görüntüleri ve  bir kurmay albayın askerlere yaptığı konuşma da verildi. Konuşmada artık sabırlarının taştığını belirten albay şunları söylüyordu:
 
"Neden burada olduğunuzu size anlatmak istiyorum. Sizler bunun için eğitim aldınız. Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak; bize ve ailelerimize saldıran, yurttaşlarımızı öldüren teröristlere karşı ülkemizin bağımsızlığını korumak.  Davamıza inanıyorum ve ülkemizde özgür yaşamak hakkımız. Bu bir slogan değil, bu bir gerçek."

MSB'dan yapılan açıklamada  ateşkes önerilerini reddeden teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda yeni bir aşamaya geçildiği,  Özel Komando Timlerinin gece baskınları düzenleyerek teröristleri tek tek vuracağı açıklandı. MSB sözcüsü, "Türk Tokadı Harekatı"ının başarıyla sürdüğünü, kara harekatına havadan ve denizden de desteğin devam ettiğini,  tank ve zırhlı birliklerle çok sayıda piyade birliğinin kentin bütün bölgelerinde aynı anda eylem yürüttüğünü duyurdu. Sözcü bölgedeki diğer kentlere de operasyon düzenlenebileceğini, kara harekatına başlamadan önce Diyarbakır'da yaşayanlara evlerini terk etme uyarısında bulunduklarını kaydetti.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada ise ABD, Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşmiş Milletler baskısının kesinlikle kabul edilmeyeceğine, harekatın amacının Türklerin güvenli bir şekilde yaşaması ve "terör altyapısına" büyük bir darbe indirilmesi olduğuna dikkat çekildi. Dış basında yer alan haberlere göre "Türk Tokadı" saldırısında 50'si çocuk 250 kişinin hayatını kaybetti, 2.000 kişinin yaralandı, 3.000 konut bombalandı, 20.000 kişi de evsiz kaldı.
 
(NB: İsrail'in Gazze saldırısının Türkiye versiyonu olarak haber kaynaklarından faydalanılarak kurgulanmış şeklidir. Gerçek değildir. İsrail saldırılarının ne kadar yanlış ve insanlık dışı olduğunu göstermek için yazıldı. Böyle bir saldırıyı Türkiye yapmış olsa idi herhalde ABD ve Avrupa Birliği tarafından en ağır şekilde cezalandırılır ve hatta Koalisyon Güçlerince çoktan işgal edilmiş olurdu!)

 
Toplam blog
: 129
: 1871
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1968 yılından bu yana dinler tarihi, mitoloji, sosyoloji, antropoloji, dinbilim, teozofi, metafiz..