Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '16

 
Kategori
Sinema
 

Türk Sineması'ndan, Halkın arasından fırlayan adam Kemal Sunal'a saygı ile...

Türk Sineması'ndan, Halkın arasından fırlayan adam Kemal Sunal'a saygı ile...
 

3 Temmuz 2000, İstanbul -  Kemal Sunal'a saygı ile;
 
Türk sinema tarihine damga vuran, asla unutulmayacak oyuncularından biridir.
Ertem Eğilmez'in kendisini fark etmesiyle, 1972 yılında "Tatlı Dillim" filminde rol alarak sinemaya ilk adımını atmış, 80 den fazla filmde oynamıştır. Döneminde oynadığı filmlerde, iyi ve saf, güleç yüzlü insanlara doğru yolu gösteren, haksızlıkların karşısında duran, ancak bunlardan dolayıdır ki başına sürekli iş açılan "halk adamı" tiplemesinin en önde gelen aktörüdür.
 
Kemal Sunal, kendi döneminde yaşanan sosyolojik-sosyo ekonomik ve siyasi gelişmelerin yanı sıra geçim sıkıntısı, işsizlik, göç ve töre gibi konuları da filmlerinde ana konu teması olarak işlemekle ile öyle bir ivme yakalamıştır ki, bu gün bile o ivmesinden en ufak bir şey kaybetmemiş, aksine daha da yükseltmiştir.
Sanat yaşamına karşın (filmlerinin aksine), özel yaşantısında çok fazla gülmeyen ve sululuktan hoşlanmayan bir yapıya sahipti.
 
Kemal Sunal; Türk Sineması'ndan adeta dışarı fırlayarak, halkın arasına karışarak, bu durmu ile de gönüllerde ebediyyen taht kurmuş, tabiatıyla bir halk efsnesidir.
 
3 Temmuz 2000 tarihinda, "Balalayka" filmi için bindiği uçakta, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. Vefatının (16). yılında kendisini her zamankinden daha çok seviyor ve de anıyorum.

 

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..