Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

01 Mart '10

 
Kategori
Spor
 

Türk sporunda yapılacak reformlar

Türk sporunda yapılacak reformlar
 

Türk milleti olarak sporu sevdiğimiz bir gerçek. Sporun her dalı özellikle Futbol, (Basketbol, Voleybol, Atletizim) gibi spor dalları herkesin izlediği spor dallarıdır. Ama bizim ülkemizde bu sporların kalitesi tartışılır. Maçların oynandığı zemin ve stadlar, spor salonları, sporcu eksikliği gibi nedenler bu spor dallarının gelişmesini engelliyor. Madem bu spor dallarını seviyoruz, ama neden kökten reform yapmıyoruz. Ülkemizde bazı organizasyonlar yapıldı ve biz ülke olarak daha iyilerini yapabiliriz ama bu uygulama köklü bir değişiklikten geçiyor. Ülkemizde son yıllarda yatırımlar artmakta. Ve bu yatırımların değerlendirilmesi için aşağıda yazacağım maddelerin uygulanması gerekir.

-1. ve 2. lig stad ve zeminleri komple değişmeli, stadlar arena tipi olmalı ve zeminler her yıl bakımdan geçmeli.

-Takımların gereksiz transfer ve harcama yapması engellenmeli, aynı zamanda bağımsız denetim kuruluşları her yıl denetlemeli.

-Özellikle süper lig ve profosyonel kulüpler her ilde futbolcu merkezi kurmalı, seçmeler yaparak en iyiler direkt takımların (A) kadrosuna alınmalı ve oynatılmalı.

-Kulüpler taraftarlarla iletişime geçmeli.

-Eğer kulüplerin borçları varsa transfere izin verilmemeli.

-Kulüp takımları takıma gelir getirecek projeler üretmeli, sponsorluk anlaşmaları güçlendirilmeli.

-Takım sayısı artmalı üç günde bir maç oynanmalı.(Basketbol)

-Tüm takımların sponsorluk, isim hakkı gibi anlaşmalarla kulübe para girişi olmalı.(Basketbol)

-Tüm takımların maçlarını kendi salonunda oynamasının önü açılmalı ve yeni salonlar yapılmalı.(Basketbol)

-Sıralamaya göre prim dağıtılmalı.(Basketbol)

-Tüm illerde basketbolcu merkezleri kurulmalı.

-Voleybol liginin kalitesinin dahada arttırılması gerekir.

-Sıralamaya göre prim dağıtılması gerekir.(Voleybol)

-Her takımın sponsorluk ve isim hakkı projeleri ile daha fazla güçlenmesi sağlanmalı.(Voleybol)

-Okul takımlarındaki voleybolcuların profosyonel takımların seçmelerine girmelerine destek sağlanmalı.

-Olimpiyat Komitesinin her ilde merkezi olmalı her branşta sporcu seçmesi gerekir.(Atletizm)

-Okul takımları ve Üniversitelerde atletizm dalı özendirilmeli.

BAZI BENİM ÖNERİLERİM

-Sporcuların lise ve üniversite eğitimi ayrı olmalı. Amatör yada profosyonel oynayan tüm sporcularda kolej sistemi uygulanmalı. Yani hem eğitim hem spor anlamında hem derslerine devam edecek, hemde maçlara uygun zamanlarda çıkabilecek. NBA sistemi college modeli.

-Her branşın başkanı ve bütçesi ayrı olmalı. Futbol takımının başkanı ve bütçesi ayrı olacak, diğer branşların basketbol, voleybol gibi dallarda başkanı, sponsoru, isim hakkı, bütçesi ayrı olacak. Mesela futbolda hep ağırlık bu branşa yoğunlaşır, kulüpler diğer dallara fazla pay vermez, böyle olunca basketbol, voleybol gibi branşlarda pek iddalı olamıyoruz. Eğer tek bir branşı tüm gücünüzle yönetirseniz daha güçlü ve iddalı olursunuz.

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara