Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '14

 
Kategori
Güncel
 

Türk subayına atılan tokat Türkiye'ye atılmıştır

Türk subayına atılan tokat Türkiye'ye atılmıştır
 

İNSANA YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜSÜ


10 Eylül 2014 Çarşamba günü güpe gündüz ve Ankara'nın göbeğinde Kuveytli diplomatlar ve ahlak yoksunu Türklüğünden şüphe duyulacak bir şoför trafikteki yol verme gibi basit bir olaydan Türk Hava Kuvvetleri Mensubu Plt.Kur.Yb. Hakan KARAKUŞ'u eşi ve bir haftalık evladının gözünün önünde hunharca darp etmişler, diplomatik dokunulmazlıkları olduğundan tenlerine dahi dokunulmadan Kuveyt Büyükelçiliğine teslim edilmişlerdir.

Bu menfur olayla ilgili Yarbay Hakan KARAKUŞ'un kayınpederi Hv.K.K. Orgeneral Akın ÖZTÜRK'e Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN geçmiş olsun dileklerinde bulundu, Genelkurmay Başkanlığımız da bu olayı resmi internet sitesinden 12 Eylül 2014 Saat:11:00'de 19 / 14 numaralı basın bildirisi ile "10 Eylül 2014 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir subayımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyor, personelimize acil şifalar diliyoruz." TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ (TESUD)

Hv.Plt.Kur.Yb.Hakan KARAKUŞ İle İlgili Kamuoyu Duyurusu

11 Eylül 2014 günü meslektaşımız Hv.Plt.Kur.Yb.Hakan KARAKUŞ’a; ülkemizde diplomatik görevle bulunan Kuveyt Büyükelçiliği’ne mensup diplomat ve korumaları tarafından saldırıda bulunulmuştur. Olay; trafikte yol verme gibi basit bir nedenden kaynaklansa da, insanlık dışı bu çirkin olayı şiddetle ve esefle kınıyoruz.

Ülkemizdeki yabancı Büyükelçilik mensuplarının neden olduğu bu menfur olayın gerçekleşmesini üzüntü ve kaygı ile karşılıyoruz. Son yıllarda Türk Ordusu ve onun değerli mensuplarına karşı yürütülen itibarsızlaştırma, tasfiye, sosyal ve ekonomik alanda güçsüzleştirme çabalarının Türk Milleti tarafından yakından ve dikkatle izlendiğini düşünüyoruz. Yetkililerden; ailesinin gözü önünde yüzüne tekmelerle vurulan meslektaşımıza, bu kabul edilemez saldırıda bulunanlara yasaların öngördüğü şekilde derhal işlem yapılmasını ve sorumluların diplomatik dokunulmazlıkları olsa dahi gecikmeksizin sınır dışı edilmelerini bekliyor, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz. TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞI" diye mesaj yayımladılar. Gazetelerde ve Televizyonlarda bayağı haber yapıldı.

Bu yaşanan menfur olayı hem Türk Vatandaşı olarak hem de emekli astsubay olarak ŞİDDETLE KINIYOR ve bir daha böyle bir olayın Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşanmamasını diliyorum.

Şimdi bu olaydan sonra Yüce Türk Milletinin dikkatini diğer bir dayak olayına çekmek istiyorum. geçen yıl bu yanlış değilse bu aylarda KKTC'de Benimde görev yaptığım 230'uncu Mekanize Piyade Alay Komutanlığında bu olay gibi çok kişi tarafından olmasa da gözü dönmüş, üstlük ve komutanlık nüfuzunu kullanarak Mu.Kur.Alb. M.Serdar SEVGİLİ Piyade Taburu Personel Astsubayı olan Türkiye Cumhuriyetinin asil evladı olan Personel Astsubay Üstçavuş Serkan DEMİREL'i makam odasında ağza alınmayacak küfürlerle tokatlayıp, kafasına çağ tabağı fırlatmıştır. Odadan çıkan ve doğruca birlik tabibine giden, birlik tabibi tarafından darp raporu alan kardeşimiz bir üst komutan olan Tümen Komutanına olaydan duyduğu sıkıntıyı anlatmak ve şikayet için gittiğinde ise Tümen Komutanı tarafından bu olayın unutulması için kendisine bir paket çikolata verilerek başından savulmaya çalışılmıştır.

Ankara'da TEMAD tarafından bu olay dillendirildiğinde ise olayın üzerinden bayağı zaman geçtikten sonra Genelkurmay Başkanlığı olayın soruşturulması için KKTC'deki diğer Tümen Komutanınını İdari Tahkikat Heyeti görevlendirilmiştir.

İdari Tahkikat Heyeti; Astsubayı darp eden albayımın makam odasında makam masasına oturup, önüne de şikayet edilen albayımı oturtturup darp edilen astsubayı ise ayakta ve esas duruşta gece gündüz demeden (SİNDİRMEYE ÇALIŞARAK) ifadeleri alınmış, komutan kanaati de yazılarak olay Askeri mahkemeye intikal ettirilmiş, delilin olmasına rağmen sonuç Albayımız hakkında "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI" kararı verilmiş, kendisi de bu sene ağustos ayında Anasının ak sütü gibi hakettiği TUĞGENERALLİK payesini almıştır.

Ben önce insan sonra da asker olarak şu sorulara cevap arıyorum.

1. Türk Subayı dayak yerse Devletin başı olan Cumhurbaşkanı geçmiş olsun dileklerini sunuyor, astsubayı bir subaydan dayak yerse geçmiş oldun dilekleri neden sunulmuyor?

2. Türk Subayı dayak yerse Genelkurmay Başkanlığı İnternet sitesinden olayı KINAMA MESAJI yayımlıyor, astsubay için tek kelime bile yazılmıyor.

3. TESUD Kamuoyu duyurusu oluşturuyor ve sitesinde yayımlıyor, astsubaya gelince neden kimsenin kılı kıpırdamıyor.

4. Astsubay insan değil mi? İllaki kamuoyunun dikkatini çekmek için Yabancı misyon şeflerinden mi dayak yememiz gerekiyor?

5. Adalet herkese lazım derken ERK'lere mi lazım, aşağı kademelerde çalışanlara adaletli davranmak onların adalet anlayışını mızedeler?

6. Amerika Birleşik Devletleri, İsrail bırakın subayını bir ER'ine bile bir şey yaptığınızda bunun hesabını misli ile sormaktayken benim fedakar, cefakar canını vatanı için esirgemeyen astsubayım çin neden misli ile hesabı sorulmayıp, hatta ne kadar iyi yaptın der gibi darpçı şiddetçi kişi Generalliğe terfi ettirilmektedir.

7. Bundan üç beş ay önce bizim bayan hakim subaylarımız ve hakim sınıfı subaylarımızın tarafsız yargı anlayışı bu mudur?

8. Yargı sistemine güvenmeyip, kendine küfreden ve darp eden albaya,  astsubay arkadaşımız iki yumrukla karşılık verseydi astsubay hakkında da mı aynı prosüdürü işletecekti askeri yargı yani o astsubayımıza da "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI" kararını verecekti?

Bir Türk subayının başka bir ülke vatandaşından dayak yemesi ne kadar acı, ne kadar kötü bir olaysa, bir astsubayında hatta diğer küçük rütbelilerinde bir üst rütbelilerinden ve komutanlarından dayak yemesi ne çağımıza, ne insanlığımıza uyan bir davranıştır. Subayımıza tekme tokat atan diplomat bozuntularının derhal sınırdışı edilmeleri, insanca çözüm yolu üretmeyip, ast rütbelileri hor gören onların saygısını korkaklık olarak değerlendirip onları darp eden GENERAL, SUBAY, ASTSUBAY, UZMAN JANDARMA, UZMAN ERBAŞ VE ERBAŞLARI TÜRK ORDUSUNA yakıştırmıyorum.

Hiç kimse evladını dayak yemesi, hakaret duyması için askere göndermiyor. O Tertemiz vatan evlatlarına Vatan savunmasını öğretelim. Kendi evlatlarımız gibi sorunlarına yardımcı olalım. Yargılarken de tarafsız olalım. TARAF OLAN YARGI, DÜZGÜN VE YERİNDE KARAR ALAMAZ.

 
Toplam blog
: 26
: 157
Kayıt tarihi
: 09.01.14
 
 

Ben, 1971 yılının Kasım ayının 20'sinde Uşak ili Eşme İlçesi Yeleğen Kasabasında doğdum. İlk ve o..