Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Türk Tabipler Birliği ve tam gün

Daha önceki birkaç bloğumda belirttiğim gibi Tam Gün Kanunu, Sağlık Hizmetlerinin doğru yürümesi için gerekli bir kanundur.

Önemli olan doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının mağdur edilmemesi ve bunun için azami özenin gösterilmesidir. Ama bu mağduriyeti önlüyoruz  diyerek vatandaşın da mağdur edilmemesi esastır.

Tam Gün asla kaldırılmamalı ancak en doğru Tam Gün Yasasını çıkarabilmeyi başarabilmeliyiz.

Şu anda yeni sağlık bakanımız bu konuya çok dikkat etmeli ve TTB yi ve onun üst yönetimi olan kalantor bazı prof. ve uzman doktorları memnun edeceğim derken Tam Gün Yasasının haşatını çıkartmamalıdır.

Maalesef lafa gelince çok demokrat ve vatandaştan yana gözüken TTB , Prof. ve uzman doktorların menfaatine gelince hiç de bu demokratlığını muhafaza etmemekte ve vatandaşların aleyhine de olsa bu meslek şovenizmini  çok da başarılı sürdürmektedir. 

Ancak aynı menfaatler pratisyen hekimler söz konusu olduğunda yine demokratlık ve vatandaştan yana olma düşüncesi sözüm ona şiddetle gündeme gelebilmektedir. Ve   daima pratisyen doktorların aleyhinde olmayı çok büyük bir istikrarla idame ettirebilmektedirler.

Yeni Bakanın , inanılmaz paralar talep eden , ama maalesef köşe başlarını tutmuş bu prof. ların büyük baskısı ve belki de şantajı altında olduğunu üzüntü içerisinde tahmin etmekteyim.

Bu büyük paraları almadıkları takdirde, Devletin olanakları sayesinde ele geçirdikleri bu bilgi ve becerilerin verdiği gücü kullanarak Yeni Bakanı büyük tavizler vermeye zorladıklarını sanmaktayım.

Maalesef mutlaka birtakım tavizler vererek, bu Prof.ların tekrar Üniversitelere dönmeleri sağlanmalıdır. Aksi takdirde sadece bunların bildiği bazı teşhis ve tedaviler ,Tıp fakültesi Hastanelerinde yapılamıyacaktır. Ancak çok büyük paralarla birtakım Özel Hastanelerde yapılabilecektir.

Bu da hem vatandaşın hem de kamunun çok zararına olacaktır.

Tamam,  Tam Gün den bunlara biraz tavizler verilsin ama asla Tam Gün kaldırılmasın. Ve verilen bu tavizler de  çok büyük ve Tam Gün Kanunun özünü bozacak boyutta asla  olmamalıdır.

Devlet, bu dönemden dersler çıkarmalı ve bu tür menfaat grupları karşısında da bu durumlara düşmemek için de ilerisi için gerekli önlemler almalıdır.

Bugün bu menfaat grubu TTB destekli Prof.lar grubudur. Yarın başka türlü menfaat grupları da benzer şantajlara girişebilir bunlar ders olmalıdır.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..