Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Türk takımlarımız ve Avrupa

Yıllardır ülkemizdeki takımlarımızın Avrupa'da başarısız olmasından yakınıp dururuz. Bu durumun bazı nedenleri kulüplerimiz yanlış tranfer politikaları, ya da oyundaki performansı etkilidir bu tartışılmaz. Ama ligimizin bu sezonunda özellikle Galatasaray-Çaykur Rize maçında olan olay insanı adeta çıldırtıyor(özellikle galatasaray taraftarlarını). Bildiğimiz gibi Galatasaray bu sezon yaptığı nokta tranferslerle lig şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu ve Avrupa'da da başarı elde etmek istediğini bize gösterdi. Özellikle Lincoln transferi ile aranan "on numara" açığınıda kapatarak çok iyi bir kadro oluşturdu. Fakat ligin başında Çaykur Rize maçında izlediğimiz ise Lincoln resitali ve bunun yanında tekmelerdi. Ve Lincoln bu tekmelere ancak 60 dakika dayanabildi. Ve hakemde buna daha ilk dakikalardan göz yumunca adeta oynatmayın emri almış futbolcular daha doğrusu futbol fakirleri (bu futbol oyun kuralları içinde olmasını dilerdim) Lincoln'u gerçekten oynatmadılar. Tekmeleriyle...

Sonuçta ne oldu Rizespor karşılaşmayı yine kaybetti ve Galatasaray için hayati önem taşıyan bugünkü UEFA ön eleme maçında Galatsaray'ın çok şeyler beklediği Lincoln sakatlığı nedeniyle yok.Bu çok büyük bi kayıp.

Şimdi bu düşündürüyor. Böyle bir şeyi Avrupa takımları kendi maçlarında yapmaz iken bizim takımlarımız adeta Avrupa takımlarına çalışıyorlar. Bu akıl alacak birşey değil. Bunun yanında tabiki de hiç hoş olmayan trübin olaylarımız da var.
Böyle olaylar sonucunda ligimize isim yapmış yıldız oyuncuları da getiremiyoruz. Oyuncular "can güvenliğim yok" diye bir bahane atmaya başladılar. Haksızda değiller hani. Bu olayları aşmalıyız ki ligimizin kalitesi yükselsin. Uefa sıralamalarında Rusya, Danimarka gibi ülkelere geçilmeyelim. Bunda hakemlerimize de büyük ölçüde iş düşüyor unutmamak lazım.
Ligimizde şu anda önemli yıldızlar var(Lincoln, Roberto Carlos, Ricardinho vb.). Bugün Lincoln'e yapılanlar yarın Roberto carlos'a başka futbolculara da olabilir. Lütfen bazı anadolu takımlarımız da futbol oynatmamak yerine futbol oynamayı denesinler. Böylece ligimiz kendiliğinden düzelecektir emin olun!

 
Toplam blog
: 2
: 263
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

Lise öğrencisiyim ve sporun neredeyse her dalıyla amatör olarak ilgileniyorum. Hakkımda da pek anlat..