Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Türk Telekom'un asıl başarısı

Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt İngiltere'de World Finance dergisinin "En Başarılı Telekom Yöneticisi" ödülünü Londra Borsası'nda alırken yaptığı konuşmada, "... ödülü 25 bin Türk Telekom çalışanı adına alıyorum." diyor. Vahap Munyar'ın yalancısıyım.

Türk Telekom satılırken 60 bin civarında çalışanı vardı ve bunun zorunlu olduğu çünkü aksi takdirde TT'nin güvenlik boşluğu oluşacağı ve bakır kabloların çalınacağı savunuluyordu. TT kabloları çaldırmadan daralmayı başarmış görünüyor. Üstelik 133 bin kilometreye ulaşan fiber de bakır kabloya eklenmiş durumda. Bu önemli bir yeniden yapılanmanın basitleştirilmiş sayısal karikatürü. Kimse fark etmeyince ben dikkat çekeyim dedim.

Böylece TT, 2-3 bin kişi ile çalışan mobil operatörlerle daha iyi rekabet edecek duruma gelmiş görünüyor. Grup genelindeki istihdam biraz daha yukarıdadır tahminim ve hala bire 10 civarında bir oran vardır ama bu bire 20'den iyidir.

Yine de Erenköy'de otururken aldığımız kaliteli serviste rolü olan bir yöneticinin acil para ihtiyacı nedeniyle erken emeklilik fırsatını değerlendirmek zorunda kalarak taksiciliğe geçmesi iyi bir politika mı oldu diye sormak lazım. Üsküdar'da taksici sohbetinde eskiden o işi yaptığını söyleyen adamın adını hatırlamıyorum ama müşteri deneyimi taksiciliği de iyi yapmasını sağlayacak kadar köklüydü. Kadıköy'deki evime telefon bağlamaya gelen taşeronun babamı "evin içinin sorumluluk alanları olmadığına" ikna ederek iyilik olsun diye telefonun soketini kesip kabloları dolayarak işi halletmesi, işin karanlık tarafı.

 
Toplam blog
: 38
: 987
Kayıt tarihi
: 04.08.06
 
 

1968 İstanbul doğumluyum. Hayatım boyunca elemelerden geçerek önce Kadıköy Anadolu Lisesi'ni, sonra ..